Ξήλωσε τα πασαλάκια από την Ερμού ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Συνεργεία της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δ. Θεσσαλονίκης βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Ερμού και ξήλωσαν τα πασαλάκια.
Στην αφαίρεση των πασαλακίων που είχαν τοποθετηθεί επί της οδού Ερμού προχώρησε σήμερα το πρωί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Ερμού και ξήλωσαν τα πασαλάκια από το ύψος της Αριστοτέλους έως την Βενιζέλου.

Στο τμήμα από την Αριστοτέλους προς Αγ. Σοφίας παρέμειναν. Είναι άγνωστοι οι λόγοι μέχρι στιγμής, που η δημοτική αρχή προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

Η δημοτική αρχή πάντως τον περασμένο Οκτώβριο με ανακοίνωσή της είχε ξεκαθαρίσει ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση λάβει χώρα, θα γίνει μόνο μετά από διαβούλευση με την Τροχαία, τις κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης, τον Εμπορικό Σύλλογο και τον ΟΑΣΘ».

Σημειώνεται πως τα πασαλάκια είχαν τοποθετηθεί επί διοίκησης Γιάννη Μπουτάρη, από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Θανάση Παππά το καλοκαίρι του 2016. Στόχος ήταν η αποτροπή της παράνομης στάθμευσης σε διπλή σειρά, καθώς και οι επικίνδυνοι αναγκαστικοί ελιγμοί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ωστόσο, ενάντια στην τοποθέτησή τους είχε ταχθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Χρήστο Νικολόπουλος.

Πηγή: Voria.gr