«Οδύσσεια»: Η Ιθάκη βρέθηκε στο…NOESIS

Της Βιβής Κοτσαπουϊκίδου

Στο NOESIS από 22 Οκτωβρίου ως τις 23 Φεβρουαρίου του 2020, μετά από παράταση, θα φιλοξενηθεί άλλο ένα θεαματικό θεματικό πάρκο, αυτό της Οδύσσειας.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνόδεψαν μαθητές στο περσινό πάρκο του Ηρακλή, διαπιστώθηκε η ανάγκη των μικρών επισκεπτών για τη συνέχιση της ιστορίας. Έτσι και δημιουργήθηκε από εταιρίες παραγωγής Dream Workers και Eksagon Exhibitions, το νέο θεματικό πάρκο που αφορά τον πολυμήχανο Οδυσσέα.

Το πάρκο που μετρά ήδη περισσοτέρους από 37.000 μαθητές, οι οποίοι έκλεισαν το «ραντεβού» τους για να το επισκεφθούν, θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών, NOESIS.

Οι επισκέπτες θα αντικρίσουν ένα πάρκο με έντονο βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα, με τέσσερις διαφορετικές ξεναγήσεις, για πολύ μικρά παιδιά, για μαθητές Γυμνασίου, στα Αγγλικά, αλλά και στα Ποντιακά , με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Άννυς – Ανατολής Καριπίδου.

Την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση του θεματικού πάρκου έχει ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασσικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης, ενώ κείμενα έχει γράψει και ο Ευγένιος Τριβιζάς, που έχει επιμεληθεί και το τελικό παιχνίδι.

Στην «Οδύσσεια» συμμετέχει και ο παρουσιαστής, Γιάννης Σερβετάς, ο οποίος δάνεισε την φωνή του στον Θεό Ποσειδώνα. Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, μάλιστα, ο Γιάννης Σερβετάς πέρασε το δικό του μήνυμα, λέγοντας πως «αν ο φασισμός θεραπεύεται διαβάζοντας και ο ρατσισμός ταξιδεύοντας, τότε η Οδύσσεια  είναι το καλύτερο φάρμακο. Η Οδύσσεια είναι το απόλυτο ταξίδι. Ψυχής και νου».

 

Πληροφορίες

Το ωράριο λειτουργίας τις καθημερινές από Τρίτη έως Παρασκευή είναι 09.00-13.00.  Το Σάββατο και την Κυριακή το πάρκο θα ανοίγει για το κοινό από τις 11.00 ως τις 19.00.

Η γενική είσοδος είναι στα 9 ευρώ. Το οικογενειακό εισιτήριο για δύο γονείς με δύο παιδιά κοστίζει 28 ευρώ, το οικογενειακό τριών ατόμων κοστίζει 22 ευρώ, το εισιτήριο για groups και σχολεία είναι στα 7 ευρώ, τα παιδιά κάτω των τριών ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Για τους ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ (μόνο το Σάββατο).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://odysseypark.gr/ και καλέστε στο 2312315249. Για σχολικές εκδρομές και ομαδικές κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 2312315248.