Οικογένεια μεταναστών «μαρτύρησε» στα χέρια 35χρονου στην Θεσσαλονίκη

40ετή κάθειρξη του επέβαλλε το δικαστήριο

40ετή κάθειρξη και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Θεσσαλονίκη σε έναν 35χρονο Τούρκο, ιρανικής καταγωγής.

Ο κατηγορούμενος ανάγκασε σε μαρτύριο μία νεαρή μητέρα και το παιδί της.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος μετέφερε τη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά της στην Ελλάδα, από την Κωνσταντινούπολη.

Προηγουμένως, είχε μεταφέρει και τον άνδρα του θύματος στη χώρα μας.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για παράνομη διακίνηση πολιτών τρίτων χωρών, βιασμό, παράνομη βία και για ηθική αυτουργία σε ψευδή αναφορά στην αρχή ενώ απαλλάχθηκε για αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια επειδή αυτά τα αδικήματα τελέστηκαν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της παθούσας, ο διακινητής μετέφερε την ίδια και τα δύο ανήλικα παιδιά της, από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκης, μέσω Εβρου.

Τους κακοποίησε σεξουαλικά, απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει, ενώ παρουσιάστηκε ως συγγενής τους ενώπιον των ελληνικών αρχών.

Προηγουμένως, ο κατηγορούμενος είχε προωθήσει στην χώρα μας το σύζυγο της Ιρανής

Η γυναίκα κατέθεσε ότι ο 35χρονος την κακοποιούσε σεξουαλικά και τον ανήλικο γιο της, σε καθημερινή βάση, στο διαμέρισμα όπου τους φιλοξενούσε αρχικά στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέχεια είπε ότι την βίαζε στο διαμέρισμα που τους είχε παραχωρήσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, στην περιοχή Λουτρών Νέας Απολλωνίας του δήμου Βόλβης.

Από αυτές τις ερωτικές συνευρέσεις η 34χρονη έμεινε έγκυος και γέννησε ένα κοριτσάκι.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε συνάψει σχέση με την παθούσα ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι όλα είναι ψέματα.

«Μου είπε ότι ο σύζυγος της την καταπίεζε και αναπτύχθηκε μια συμπάθεια μεταξύ μας.

Στην Κωνσταντινούπολη συνάψαμε σχέση με την οποία συμφωνούσαν και οι γονείς της.

Ηθελαν τη βοήθεια μου και όταν την πήραν με κατήγγειλαν» ανέφερε.

Τέλος, παραδέχτηκε ότι το παιδί είναι δικό του και ήταν καρπός του έρωτα του με την 34χρονη.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο διακινητής μετέφερε την 34χρονη Ιρακινή και τα δύο παιδιά της, ένα κορίτσι ηλικίας 7 χρονών και ένα αγόρι ηλικίας 5 χρονών (σήμερα), από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί τους ήταν και άλλη μια άγνωστη γυναίκα η οποία συνόδευε τρία παιδιά, ένα 15χρονο κορίτσι και δύο αγόρια, ηλικίας 9 και 3 ετών.

Οι παραπάνω εισήλθαν στη χώρα μας από αφύλακτο σημείο των ελληνοτουρκικών συνόρων, περνώντας τον ποταμό Εβρο με βάρκα που οδηγούσε ο 35χρονος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι έλαβε αμοιβή 5000 ευρώ από την πρώτη οικογένεια.

Στη συνέχεια υποχρέωσε τη γυναίκα να δηλώσει ότι είναι σύζυγός της και πατέρας των δύο παιδιών της, στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Πηγή:GRTimes.gr