Οι Θεοί του Ολύμπου «προσγειώνονται» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Της Βιβής Κοτσαπουϊκίδου

Ένα ακόμη υπέροχο θεματικό πάρκο, αφιερωμένο στους 12 αρχαίους Θεούς του Ολύμπου, έρχεται από αύριο, Παρασκευή 4/10, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Μετά τις επιτυχίες των προηγούμενων θεματικών πάρκων, όπως ήταν αυτό με τους 12 άθλους του Ηρακλή, τα οποία συγκέντρωσαν περισσότερους από 300.000 επισκέπτες στην Θεσσαλονίκη και 500.000 στην Αθήνα, «προσγειώνονται» στην πόλη μας οι 12 Θεοί του Ολύμπου.

Ο Θεός Ποσειδώνας
Η Θεά Δήμητρα με την Περσεφόνη (ξεναγός/ηθοποιός)
Η Θεά Άρτεμις και ο Θεός Απόλλων

Το πάρκο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με ξεναγούς που είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και θα προσαρμόζουν τις ξεναγήσεις ανάλογα με το κοινό, αλλά και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με 3D mapping και ολογράμματα. Μέσω του πάρκου ο επισκέπτης, εκτός της ιστορίας των Θεών, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και περισσότερα για την Αρχαία Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τις διατροφικές συνήθειες.

Οι διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων

Επίσης, ένα άλλο μοναδικό στοιχείο του πάρκου είναι ότι 12 αγαπημένοι καλλιτέχνες έχουν δανείσει τις φωνές τους στους Θεούς για τις αφηγήσεις που θα ακουστούν. Έτσι ο Δίας θα έχει τη φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη, ο Ποσειδώνας του Γιάννη Στάνκογλου, ο Ήφαιστος του Δημήτρη Πιατά, η Αφροδίτη της Μαρίας Ναυπλιώτου, ο Απόλλωνας του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, η Ήρα της Μαρίας Σολωμού, ο Άρης του Νίκου Βουρλιώτη, ο Ερμής του Θανάση Βισκαδουράκη, η Αθηνά της Κατερίνας Λέχου, η Δήμητρα της Δάφνης Λαμπρόγιαννη, η Εστία της Αθηνάς Μαξίμου και η Άρτεμις της Νάντιας Μπουλέ.

Η Θεά Αφροδίτη
Η Θεά Αθηνά
Ο Θεός Άρης

Το θεματικό πάρκο θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 1 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και έχει την επιμέλεια του ιστορικού, Θάνου Βερέμη. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκο Ποζρικίδη, ήδη περίπου 12.000 – 15.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, έχουν κλείσει την επίσκεψή τους στο θεματικό πάρκο που ξεπερνά τα 2.000 τ.μ. σε έκταση.