Οι κανόνες και οι περιορισμοί που θα ισχύουν από Δευτέρα στα σχολεία!

Διαβάστε όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση #Covid #Society #Sxoleia #Xardalias #Ellada

Από την αρχή της πανδημία βασικό μας μέλημά μας ήταν και είναι η ενημέρωση των πολιτών, τόνισε στην έναρξη της σημερινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, καθώς τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία, τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί ΚΥΑ, η οποία θα αποσταλεί σε όλες τις σχολικές δομές.

Στην ΚΥΑ, όπως αναφέρει το skai, θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για θέματα υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και λειτουργίας των κυλικείων. 

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους  μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως επίσης και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Στα Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) θα γίνεται χρήση της διαφανούς ασπίδας προσώπου, ανέφερε ο υφυπουργός.

Οι περίπατοι θα διεξάγονται ανά τμήμα.

Όσον αφορά τα κυλικεία, θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα καθαριότητας και απολύμανσης.

Επίσης:

  • Το προσωπικό των κυλικείων θα πρέπει να απέχει από την εργασία αν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα.
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και γαντιών.
  • Τα τρόφιμα και τα υγρά θα πρέπει να πωλούνται μόνο συσκευασμένα.
  • Οι μαθητές θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις 1,5 μέτρου κατά την αναμονή στο κυλικείο.

«Στόχος είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, να προστατέψουμε τους μαθητές μας , τους εκπαιδευτικούς μας και τις οικογένειές τους», είπε ο υφυπουργός, τονίζοντας πως δεν θα υπάρχει κάποια τιμωρία για όσα παιδιά θα θέλουν να μπουν χωρίς μάσκα στο σχολείο, απλά δε θα τους επιτρέπεται η είσοδος.