Ολοκληρώθηκε η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ της ΠΚΜ

ΕΣΠΑ πκμ

«Το είπαμε, δεσμευτήκαμε και το κάνουμε πράξη: Το 2019 είναι έτος ‘Επιχειρηματικότητας’ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με όλες μας τις δυνάμεις είμαστε στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της ανεργίας, τη δημιουργία καλών, σταθερών θέσεων εργασίας, την παροχή κινήτρων για να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους για να επιστρέψουν εκείνοι που έφυγαν, για να μπορούν να τολμήσουν, να δημιουργήσουν, να επιχειρήσουν εδώ, στην Κεντρική Μακεδονία».

Με αυτά τα λόγια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, έδωσε το στίγμα των προσπαθειών της Περιφέρειας, για την πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που διαθέτει η Περιφέρεια, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στη σημερινή συνεδρίαση της 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες στη συνεδρίαση, εκτός των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης ήταν και έξι στελέχη, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών. Η αντιπροσωπεία των στελεχών αποτελείται από τους: Christophe RΟUILLON (Δήμαρχος της πόλης Coulaines της Γαλλίας και μέλος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών), Valentina PINNA (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Ana María VEGA FERNÁNDEZ (Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας της Κυβέρνησης της Εξτρεμαδούρα στην Ισπανία), Annabelle FAVREAU (Γενική Διεύθυνση Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας της Κυβέρνησης της Εξτρεμαδούρα στην Ισπανία), Christine CHANG (Περιφέρεια του Ελσίνκι-Ουσίμα στη Φινλανδία) και John BENNETT (Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών). H επίσκεψη της αντιπροσωπείας αποτελεί συνέχεια της ανακήρυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας για το 2018.