Ολοκληρώθηκε ο δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Θερμαϊκού

Με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στους οικισμούς της Περαίας και της Ν. Μηχανιώνας, στα μέσα του Οκτώβρη. Το πρόγραμμα οργάνωσε ο Δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

Η αυξημένη απήχηση στο γυναικείο πληθυσμό, σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον για την ενημερωτική ομιλία «Ρωτήστε μας για τον Καρκίνο του Μαστού», που υλοποιήθηκε λίγες μέρες μετά, καθώς και η ευρύτερη προσπάθεια του Δήμου για ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, οδήγησαν σε μία τρίτη επίσκεψη της Μονάδας, αυτή τη φορά στην περιοχή της Επανομής, προκειμένου να επωφεληθούν ακόμα περισσότερες συνδημότισσές μας.

Η νέα δράση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Κέντρου Κοινότητας, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Αργυρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των γυναικών, που είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε έλεγχο και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, κοντά στις 150. Επιβεβαιώνοντας έτσι, για ακόμα μία φορά, ότι η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου αποτελούν θέματα που απασχολούν έντονα.

Κάτι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, δεδομένου ότι οι προληπτικές εξετάσεις και η διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμα στάδια, προσδίδει ολοένα καλύτερα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματική θεραπεία και ίαση, μειώνοντας σημαντικά τα ποσοστά του.

Στη διάρκεια της επίσκεψης της Κινητής Μονάδας στην Επανομή εντυπωσιακό, ανθρώπινο και ουσιαστικό υπήρξε το ενδιαφέρον και πολύτιμη η συνεισφορά του πατέρα Βησσαρίωνα. Στο πρόσωπο τούτο, που με περίσσια αγάπη και εμπράκτως στάθηκε δίπλα σε αυτό το τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, ο Δήμαρχος και τα μέλη της Διοίκησης Θερμαϊκού εκφράζουν τα από καρδιάς θερμότερα «ευχαριστώ» τους.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, επεσήμανε : «Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες, αλλά και σε μεγάλο βαθμό θεραπεύσιμος. Αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Και εδώ έγκειται η σημασία της πρόληψης. Μιας πρόληψης, που όλοι οφείλουν να επιζητούν και οι δήμοι να παρέχουν στους πολίτες. Γι’ αυτό αγωνίζεται και η Διοίκησή μας, επιστρατεύοντας μια πληθώρα ενεργειών, όπως τη συμμετοχή στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, τη διοργάνωση δράσεων και ομιλιών για ενήλικες και παιδιά, τις ποικίλες δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, τη λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου, Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού Εφήβων και τόσων άλλων. Μέσα στα παραπάνω, άλλο ένα βήμα ήταν η Ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας, με σκοπό την ενημέρωση σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου, το οποίο εγκαινιάζεται στις 26 Νοεμβρίου».