Ολοκληρώνεται η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στην περιοχή της Άνω Περαίας

Ένα μεγάλο έργο με ωφελούμενη περιοχή την Άνω Περαία, βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης, με σκοπό τη συνολική βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι εργασίες που υλοποιούνται, εξαιτίας των οποίων και οι τακτικές διακοπές ηλεκτροδότησης που ταλαιπωρούν τους πολίτες τον τελευταίο καιρό, περιλαμβάνουν την υπογειοποίηση ολόκληρου του εναέριου δικτύου Μέσης Τάσης (20.000 V), ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η αποξήλωση και απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ, ενώπιον του Δημαρχιακού Μεγάλου.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης (Περιοχή Ανατολικής Θεσσαλονίκης) του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού παραμένουν, τα καλώδια περιορίζονται και πραγματοποιείται αντικατάσταση των γυμνών αγωγών με μονωμένα καλώδια, ενώ ενισχύεται το δίκτυο με νέους διακόπτες.

Πέρα από την αισθητική αναβάθμιση, με τον περιορισμό της οπτικής ρύπανσης, η ασφάλεια, οι λιγότερες, πιο περιορισμένου χαρακτήρα και ταχύτερα αντιμετωπίσιμες βλάβες και κατά συνέπεια η εξοικονόμηση πόρων, αλλά και η μείωση της ταλαιπωρίας από άσκοπες διακοπές ηλεκτροδότησης, είναι μερικά μόνο από τα οφέλη του εν λόγω έργου.

Συγχρόνως, η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών, η μικρότερη έκθεση στις καιρικές συνθήκες, η αναβαθμισμένη ενέργεια και η βελτίωση της ποιότητας παρεχόμενης ενέργειας, καλύπτει πλήρως το ουσιώδες ζήτημα της λειτουργικότητας, ενώ εξυπηρετείται και το πρόβλημα της κλάδευσης και της κοπής των δένδρων, που εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους.

Τα οφέλη από την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ απολαμβάνουν ήδη κάτοικοι στον οικισμό της Αγίας Τριάδας, όπου τα έργα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ εξαιτίας της ανάγκης τμηματικής εξέλιξης των παρεμβάσεων, σε δεύτερη φάση, προγραμματίζεται μελλοντική επέκταση του έργου και στην περιοχή της Κάτω Περαίας.