Ολυμπιακός – Άρης: Ντέρμπι με γενέθλια στο Καραϊσκάκης

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη σήμερα στις 19:30 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για έναν «επετειακό» αγώνα, καθώς σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» γιορτάζουν 94 χρόνια ιστορίας.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, με 54 βαθμούς και έρχεται από νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 0-2, ενώ και ο Άρης με το ίδιο σκορ συνέτριψε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στο Βικελίδης, το προηγούμενο σαββατοκύριακο, συγκεντρώνοντας 37 βαθμούς. Στην 9η αγωνιστική , ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 0-1 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα είναι ο διαιτητής του ντέρμπι.

Οι αποστολές των ομάδων

Ολυμπιακός (Martins): Lodygin, Sa, Χουτεσιώτης, Elabdellaoui, Meriah, Τσιμίκας, Κούτρης, Miranda, Vukovic, Παπαδόπουλος, Cisse, Camara, Μπουχαλάκης, Natcho, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Guilherme, Μασούρας, Dias, Podence, Guerrero, Hassan, Soldano

Άρης (Παντελίδης): Cuesta, Αναγνωστόπουλος, Mateo Garcia, Fran Velez, Younes, Korhut, Nico Martinez, Matilla, Basha, Larsson, Rose, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Σιώπης, Φετφατζίδης, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Σαββίδης

Η γενέθλια ανακοίνωση του Ολυμπιακού

«Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον “Ολυµπιακός Σύνδεσµος Φιλάθλων Πειραιώς” Σωµατείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωµατικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής».

Είναι άγνωστο αν εκείνη η παρέα που έκανε την ιστορική συνέλευση στην ταβέρνα του Μοίρα, το 1925, και αµέσως μετά εξέδιδε καταστατικό, μέρος του οποίου λίγο πριν διαβάσατε, είχε έστω και την παραµικρή ιδέα ότι έγραφε ιστορία. Στόχος, όπως είπε ο Μιχάλης Μανούσκος, ήταν να δηµιουργηθεί ένας Σύλλογος που θ’ αποτελούσε έµπνευση για όλους τους Έλληνες. «Ολυµπιακός» το όνοµα και ο Δαφνοστεφανωµένος Έφηβος το έµβληµά του.

Τελικά δεν αποτέλεσε µόνο πηγή έµπνευσης ο Ολυµπιακός. Έγινε κάτι πολύ παραπάνω. Ήταν ο λόγος που οι οικονοµικά ασθενέστεροι περπατούσαν στο δρόµο µε το κεφάλι ψηλά. Περήφανα. Δεν ήταν απλά η οµάδα τους αλλά τρόπος ζωής. Ένας Σύλλογος που προέρχεται από τον κόσµο, πορεύεται µαζί του και καταλήγει σ’ αυτόν. Ο Ολυµπιακός δεν είναι µία, ακόµα, οµάδα. Είναι πάνω από το ίδιο το παιχνίδι. Πιο έντονος και από τον ενθουσιασµό της νίκης. Τρόπος ζωής. Παράδειγµα για τους µαχητές της καθηµερινότητας. Δεν παραδίνεται. Ξεπερνάει τα εµπόδια. Είναι Ολύµπιος. Είναι η ίδια η Ελλάδα. Είναι Ιδανικό. Είναι Θρύλος.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, το 2ο µεγαλύτερο λιµάνι της Μεσογείου. Χιλιοτραγουδήθηκε στο: Όσο και να ψάξω δεν µπορώ να βρω άλλο λιµάνι. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσµο τα Ολυµπιακά ιδανικά. Eµπνέει τους Έλληνες. Είναι στο µυαλό κάτι µαγικό.

Η κληρονοµιά είναι µεγάλη. Υποχρέωση να συνεχίσει ο Θρύλος σε ρότα επιτυχιών. Μεγάλη είναι και η ευθύνη για να µεταλαµπαδευτούν στις επόµενες γενιές τα Ολυµπιακά ιδανικά. Ο Ολυµπιακός είναι Θρύλος. Η δική µας Ολυµπιακή οικογένεια. Είµαστε νικητές. Ποτέ δεν σταµατάµε. Ποτέ δεν το βάζουµε κάτω. Συνεχίζουµε να ονειρευόµαστε!