Οργή από την αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα: ”Τον παρακολουθούσαν – Ήταν εν ψυχρώ εκτέλεση”

Για εν ψυχρώ εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μίλησε η αδερφή του ομογενή, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του.

Η οικογένεια ακόμα περιμένει να παραδοθεί η σορός του προκειμένου να ταφεί ενώ τόσο ο ιατροδικαστής όσο και ο δικηγόρος του κάνουν λόγια για συγκάληψη στοιχείων από την αλβανική αστυνομία.Ίσως γίνει στο τέλος της εβδομάδας, ίσως το Σαββατοκύριακο ή ακόμα και την άλλη εβδομάδα η κηδεία του είπε η αδερφή του Ερμιόνη Κατσίφα μιλώντας  στον του ΑΝΤ1.

Κατήγγειλε πως οι αλβανικές αρχές δεν ενημερώνουν την οικογένεια και πως γνωρίζουν «ό,τι ακούσαμε από την τηλεόραση».«Θέλουμε να αποχαιρετίσουμε το νεκρό μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο καιρό, τόσες μέρες, είναι απαράδεκτη αυτή η καθυστέρηση, που μπορεί να είναι και εσκεμμένη. Αυτή η αναμονή μας σκοτώνει. Οι γονείς θέλουν να κλάψουν το νεκρό παιδί τους. Πού είναι το παιδί;», είπε.«Ήταν ήρωας, λιοντάρι, πανέξυπνος, πολυμήχανος» είπε για τον αδερφό της, αποκαλύπτοντας πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πήγαινε συχνά στο Άγιο Όρος και σχεδίαζε να πάει ξανά το επόμενο διάστημα. Την περασμένη Κυριακή, είπε η Ερμιόνη Κατσίφα, ο αδερφός της ήταν «ήρεμος και χαλαρός». Επανέλαβε ότι δεν θα έκανε κάτι χωρίς αφορμή.

Η Ερμιόνη Κατσίφα επιβεβαίωσε πληροφορίες πως πριν από μερικές μέρες, αστυνομικοί είχαν προειδοποιήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να μην τοποθετήσει τη σημαία όπως έκανε πάντα, σε ύψωμα κοντά στο χωριό. «Είναι αλήθεια, ήταν στοχοποίηση. Μάλλον τον παρακολουθούσαν μέρες, μήνες; Σίγουρα αυτές τις μέρες», τόνισε.

Έκρινε δε ότι ο θάνατος του αδερφού της ήταν προσχεδιασμένος.«Ποιος έδωσε την εντολή να γίνει αυτή η εκτέλεση; Γιατί τους ξαμόλησαν αυτούς; Δεν μπορούσε να παρέμβει η Αστυνομία;» δήλωσε εξοργισμένη.Η ίδια αναφέρθηκε και στην έφοδο που έκαναν οι Αλβανοί κομάντος στο σπίτι της οικογένειας, όπου όπως έχει αναφέρει η οικογένεια ξανά, χτύπησαν και απείλησαν τους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όπως τόνισε η Ερμιόνη Κατσίφα, οι κομάντος απαίτησαν από τη μητέρα της να μιλήσει αλβανικά, ενώ εκείνη δεν γνωρίζει τη γλώσσα.«Τι είναι εδώ, Ελλάδα;», της είπαν, σύμφωνα με την Ερμιόνη Κατσίφα. «Ήταν πολύ προκλητικοί», τόνισε.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr