Ο Αριστοφάνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων συνεχούς κυκλοφορίας των ”Κωμωδιών του Αριστοφάνη σε κόμικς”, συνδιοργανώνουν επετειακή εκδήλωση, τιμητική για τους δημιουργούς και το έργο τους.
Ο συγγραφέας Τάσος Αποστολίδης και ο εικονογράφος Γιώργος Ακοκαλίδης ζουν και δουλεύουν στη Θεσσαλονίκη, πόλη που είχε και το προνόμιο της πραγματοποίησης της πρώτης έκδοσης των βιβλίων ( εκδόσεις ΑΣΕ ΑΕ ).
Στην παρουσίαση της συνολικής πορείας του έργου, με αφηγήσεις και προβολές αρχειακού υλικού, συμβάλλουν – εκτός των δημιουργών – ο Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, ο Πέτρος Μαρτινίδης, Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, η Anny Weil, φιλόλογος-μεταφράστρια, εκδότες και ο Κώστας Μπλιάτκας,
δημοσιογράφος-συγγραφέας που θα είναι και ο συντονιστής του προγράμματος.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το ”Arts& Quality of Life” με ομάδες χορού της Σχολής ”Ελένη Γουγουτσά” και η Παιδική χορωδία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης που διευθύνει ο Κανάρης Κεραμάρης. Στο πιάνο ο Δημήτρης Τσακυρίδης.

Είσοδος ελεύθερη