Ο Βασίλης Μωυσίδης στο Νewn Webradio

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στην εκπομπή “Ανοιχτά Μικρόφωνα” στις 22:00 θα φιλοξενηθεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης.

Ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθεί από τους Ευριβιάδη Ελευθεριάδη και τη  Κατερίνα Μωυσοπούλου σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ποιος είναι ο Βασίλης Μωυσίδης

Γεννήθηκε το 1965 στο Δροσάτο Κιλκίς. Τελείωσε το λύκειο στη Θεσσαλονίκη κ το 1985 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ-ΑΣ όπου από το 1988 και μετέπειτα υπηρέτησε σε διάφορες νευραλγικές υπηρεσίες ως Δ/της και το 2015 έγινε Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Θεσσαλονίκης.

Το 2016 μετατέθηκε στην Αθήνα όπου για ένα έτος υπήρξε Ακαδημιάρχης της ΕΛ-ΑΣ απ’όπου και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιστράτηγου. Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα Αντιτρομοκρατίας στις ΗΠΑ και για δύο χρόνια υπήρξε απεσταλμένος της Ελλάδος στη Βουλγαρία ως παρατηρητής σε θέματα διακίνησης Ναρκωτικών, Λαθρεμπορίου, Όπλων, Διακίνησης κ Εκπόρνευσης γυναικών προς τη χώρα μας και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το 2017 ψηφίζεται στις εκλογές τις ΔΙΣΥΠΕ(Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων) στο Παγκόσμιο όργανο και γίνεται Γενικός Γραμματέας  της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας απ΄όπου συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις εκπροσωπώντας τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ασχολείται με θέματα που έχουν έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και πρόθεση του ειναι η ενασχόληση του με τα κοινά της πόλης με σκοπό την προσφορά στους συνανθρώπους του και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι το 2ο παιδί του Κίμωνα και της Μαργαρίτας Μωυσίδη. Ειναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά τον Κίμωνα 27 ετών και την Μαργαρίτα 24.