Ο Δήμος Θερμαϊκού «Χαρίζει Ζωή» το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας

Ο Δήμος Θερμαϊκού επιθυμώντας να είναι αρωγός σε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, που ξεκίνησε το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών), σχετικά με τη σπουδαιότητα της ύπαρξης εθελοντών δοτών μυελού των οστών και σε στενή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, απολαμβάνοντας την πλήρη και ανεκτίμητη υποστήριξή του, προσκαλεί τον κόσμο το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 9.00 – 11.00, στο Κέντρο Υγείας της Ν. Μηχανιώνας, σε μια εκδήλωση που χαρίζει ζωή.

Μία σοβαρή βλάβη του μυελού των οστών οδηγεί στην παρουσίαση αιματολογικών προβλημάτων, τα οποία με τη σειρά τους καταλήγουν απειλητικά για τη ζωή μεγάλου αριθμού ανθρώπων, με την εμφάνιση σοβαρότατων ασθενειών, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα.

Η δυνατότητα ουσιαστικής βοήθειας προς τους ανθρώπους αυτούς είναι σήμερα εφικτή, μέσω της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων. Η δωρεά είναι παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας και εθελοντής δότης μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει ξεπεράσει το 18ο έτος της ηλικίας του, δεν είναι μεγαλύτερος από 55 (προτιμότερο 50) χρόνων και δεν έχει ιστορικό μεταδοτικών νοσημάτων, νεοπλασιών ή καρδιοπαθειών (παρόμοιες προϋποθέσεις με αυτές της εθελοντικής αιμοδοσίας), ενώ δεν επιφέρει καμία απολύτως επιβάρυνση στην υγεία του δότη.

Η διαδικασία είναι απλή. Η αξία της προσφοράς όμως τεράστια.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης, προτρέπει όλους να έρθουν το Σάββατο το πρωί στη σημαντική αυτή εκδήλωση εθελοντισμού, στην οποία επιδεικνύεται έμπρακτα και κορυφώνεται η προσφορά του ανθρώπου προς το συνάνθρωπο, μην παραλείποντας να τονίσει την υψίστης σημασίας συνεισφορά του Κ.Υ. Ν. Μηχανιώνας και των εργαζομένων του, ευχαριστώντας τους θερμά και επισημαίνοντας, ότι «Οι προσπάθειες ενημέρωσης του κόσμου για ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα, όπως αυτό της μεταμόσχευσης μυελού των οστών και των εθελοντών δοτών, είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαιτέρα, με αξιόλογες δραστηριότητες και συνεργασίες να λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό, όπως η πρόσφατα  συμφωνημένη μεταξύ του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Ο Δήμος Θερμαϊκού δεν θα μπορούσε, σε καμία περίπτωση, να μείνει αμέτοχος σε μία τέτοια προσπάθεια και με την πολύτιμη βοήθεια του Κ.Υ. της Ν. Μηχανιώνας, των εργαζομένων και των εθελοντών, συμμετέχει σε δράσεις, ώστε το ηχηρό μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών να μεταφερθεί σε όλους τους δημότες του.»