Ο δήμος Θεσσαλονίκης αποκτάει «Ομάδα Άμεσης Επέμβασης» για προβλήματα καθαριότητας

Στη δημιουργία “Ομάδας Άμεσης Επέμβασης”, που θα λειτουργεί καθημερινά και όλο το 24ωρο, για την επίλυση των έκτακτων προβλημάτων καθαριότητας που παρουσιάζονται στην πόλη και τα οποία εντοπίζονται από τους ίδιους τους δημότες, προχωρά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ομάδα που θα απαρτίζεται από 30-40 εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας και οι οποίοι θα σπεύδουν στα σημεία τα οποία θα υποδεικνύουν οι ίδιοι οι πολίτες, καλώντας είτε το τηλεφωνικό κέντρο της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, είτε ενημερώνοντας διαδικτυακά την αρμόδια υπηρεσία.

Μεταξύ άλλων, η “Ομάδα Άμεσης Επέμβασης” θα ασχολείται με την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια, με τη ρίψη μπαζών, την απόρριψη κλαδιών ή με κατεστραμμένους κάδους απορριμμάτων.

Θέτοντας τις προτεραιότητές του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” ο νέος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την Καθαριότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης, υποστήριξε πως το βάρος θα πέσει στην καταγραφή των παραπόνων που έχουν οι δημότες.

“Θα δώσουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην άμεση ανταπόκριση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Θα σχηματιστεί Ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Ο δημότης θα τηλεφωνεί θα μας ενημερώνει για το πρόβλημα και στη συνέχεια εμείς θα προσπαθούμε όχι μόνο να ανταποκριθούμε και να το λύσουμε, αλλά να τον ενημερώσουμε για τις κινήσεις που κάναμε” δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Οι δημότες θα μπορούν να καλούν είτε στο τηλεφωνικό κέντρο (2310 494500 – 503), που λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα – αργίες από τις 8 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι, είτε διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης “Βελτιώνω την πόλη μου”.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, που ανέλαβε καθήκοντα πριν το Πάσχα με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη “σε ένα δίμηνο θα υπάρχουν τα πρώτα δείγματα γραφής από τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη”, ενώ επιδίωξη είναι πέρα από την αποκομιδή των σκουπιδιών και η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών (πιο εντατικό πλύσιμο κάδων και δρόμων).

Όσον αφορά την ανακύκλωση, υποστήριξε πως μέσα στον μήνα θα προστεθούν άλλοι 1000 μπλε κάδοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση του ποσοστού των ανακυκλώσιμων υλικών. “Η αποκομιδή των απορριμμάτων μαζί με την ανακύκλωση είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο περισσότερο λειτουργεί η ανακύκλωση, τόσο λιγότερα σκουπίδια καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. Τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά”, είπε ο κ.Ζαχαριάδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ