Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στις δράσεις Heart Safe Cities

Με θέμα το διασυνοριακό έργο «Cross Border Heart Safe Cities»  και στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας δόθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου συνέντευξη τύπου στην οποία προσκλήθηκε και συμμετείχε ο Δήμος Καλαμαριάς και  οργάνωσε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης (Υ.Π.Ε.), σε ξενοδοχείο της πόλης. 

Στη διάρκεια της συνέντευξης αναπτύχθηκαν οι δράσεις του συγκεκριμένου έργου οι οποίες  αναβαθμίζουν τη θετική ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης μιλώντας στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αρχικά ευχαρίστησε τον διοικητή της 4ης  ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη και τον προϊστάμενο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την συνεργασία που έχει ο Δήμος με την Περιφέρεια και υπογράμμισε ότι είναι πάντα ανοιχτός σε συνεργασίες. 

Ο κ. Δαρδαμανέλης τόνισε επίσης την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, ώστε οι γνώσεις των Πρώτων Βοηθειών να γίνουν πράξη, σώζοντας ζωές. Πρόσθεσε ακόμη ότι,  οι 6 απινιδωτές που υπάρχουν σήμερα θα ενισχυθούν με επιπλέον 37 συσκευές, επίσης 3.500 δημότες της Καλαμαριάς θα καταρτισθούν μέσα από το πρόγραμμα, και 300 πολίτες θα λάβουν τις γνώσεις και θα καταστούν εκπαιδευτές, με στόχο τη μελλοντική βιωσιμότητα του προγράμματος και την αποτελεσματική συμβολή του Δήμου στη διαχείριση εξωνοσοκομειακών θυμάτων καρδιακής ανακοπής, καθώς και περιστατικών που απαιτούν παροχή πρώτων βοηθειών εντός του αστικού ιστού.

Να σημειωθεί ότι το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και κατά 15% από την Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδος και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA “cci 2014 TC 16 15 CB 009”