Ο κορονοϊός… έκλεισε τα δικαστήρια!

Τι ακριβώς συνέβη και τι μέλλει γενέσθαι

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου τα δικαστήρια της Κοζάνη λόγω εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού.

Συγκεκριμένα με απόφαση του προέδρου Εφετών, «αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών για τις δύο αυτές ημέρες σε όλα τα τμήματα: την Εισαγγελία Εφετών, το Εφετείο, την Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Πρωτοδικείο, το Ειρηνοδικείο Κοζάνης, το Ειρηνοδικείο Εορδαίας και το Πταισματοδικείο».

Αποκατάσταση του λιγνιτικού σταθμού ΛΙΠΤΟΛ της ΔΕΗ

Αναψε το ”πράσινο φως” για την αποκατάσταση του λιγνιτικού σταθμού ΛΙΠΤΟΛ της ΔΕΗ στην Κοζάνη καθώς με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκρίθηκε η Μελέτη Αποκατάστασης του χώρου των εγκαταστάσεων τoυ λιγνιτικού σταθμού, η οποία βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 2016.

Υπενθυμίζεται πως ο σταθμός στην Κοζάνη δεν λειτουργεί από το 2014 και η έγκριση της μελέτης ανοίγει τον δρόμο έτσι ώστε η ΔΕΗ να προχωρήσει στην αποκατάσταση και να αξιοποιήσει τα επόμενα δυο χρόνια τα κοιτάσματα λιγνίτη που βρίσκονται στον χώρο της παροπλισμένης εγκατάστασης.

Στις δυο δραστηριότητες πρόκειται να απασχοληθούν πολλοί εργολαβικοί εργαζόμενοι από την περιοχή.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τονίζει πως οι όροι που έχουν επιβληθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης προασπίζουν το περιβάλλον και προσθέτει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις που αφορούν στην αποκατάσταση των εδαφών στις λιγνιτικές περιοχές.