Ο Μπουτάρης μίλησε για αλλαγή ονόματος σε αεροδρόμιο και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – “Ας ονομαστεί Νίκος Γκάλης”

Τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
«Το θέμα είναι και το τι κάνουμε εμείς ως χώρα. Έχουμε το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όλοι που κατεβαίνουν εδώ, νομίζουν οτι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Τι θα κάνουμε εμείς, θα κρατήσουμε τα ονόματα αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και ότι άλλα τέτοια έχουμε; Χάσαμε, πρέπει να το καταλάβουμε ότι χάσαμε» δήλωσε ο Γ. Μπουτάρης ο οποίος αναφέρθηκε και στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σχετικά με το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ το πρωι της Τριτης καικσε ερώτηση  αν θα προτιμούσε να μετονομαστεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε «Μίκρα», όπως ονομαζόταν πριν, ο κ. Μπουτάρης απάντησε «όχι» και είπε πως «αν τιθόταν θέμα ονομασίας, εγώ θα έλεγα να το πούμε Νίκος Γκάλης. Είναι ο μόνος Έλληνας μπασκετμπολίστας, που μπήκε στο αμερικάνικο Hall of Fame». Ακόμη πρόσθεσε πως «καλύτερα να διαφημίζουν ότι είμαστε μπασκετομάδα παρά να διαφημίζουμε ονομασίες, τις οποίες έχουμε χάσει παταγωδώς».

«Δεν είπα να αλλάξουμε το αεροδρόμιο, απλά αναρωτιέμαι», ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει, καθώς «το περίφημο όνομα «Μακεδονία» έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει».