Ο Νίκος Δημαράς και ο Πασχάλης Τεμεκενίδης «Στον Αέρα» του Newn Webradio

Δυο ενδιαφέροντες καλεσμένοι φιλοξενούνται αύριο Παρασκευή, 1/11, στην εκπομπή «Στον Αέρα» του Newn Webradio στις 19:00. Η Βιβή Κοτσαπουϊκίδου και ο Αλέξανδρος Γκαντώνας υποδέχονται τον δημοσιογράφο, Νίκο Δημαρά και τον Διευθυντή Ερευνών & CO-FOUNDER της Palmos Analysis, Πασχάλη-Αλέξανδρο Τεμεκενίδη.

Ο Νίκος Δημαράς θα μας μιλήσει για τη μακροχρόνια δημοσιογραφική του πορεία, την ενασχόληση του με την συγγραφή και το βιβλίο του «Δημοσιογραφικά παρασκήνια», από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία.

Ο Πασχάλης-Αλέξανδρος Τεμεκενίδης, θα μας αναλύσει το 22ο Βαρόμετρο του ΕΒΕΘ, που διενεργεί η εταιρεία ερευνών και δημοσκοπήσεων Palmos Analysis.

Νίκος Δημαράς

Ο Νίκος Δημαράς γεννήθηκε στο Κουτσοχέρι Μεσολογγίου από γονείς αγρότες. Φοίτησε στην Παλαμαϊκή Σχολή και σε επτατάξιο νυχτερινό γυμνάσιο της Αθήνας. Παράλληλα εργάστηκε σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες, απ΄ όπου στη συνέχεια ανοίχτηκαν οι δρόμοι για τη γνωριμία του με τον χώρο των εφημερίδων της εποχής και με το ραδιόφωνο του ΕΙΡ. Παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας, διαφήμισης και μάρκετινγκ. Από το 1974 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Μακεδονία», περνώντας από διάφορες θέσεις (δικαστικό ρεπορτάζ, ελεύθερο, εξωτερική πολιτική και εθνικά θέματα). Δημοσίευσε πλήθος ρεπορτάζ και άρθρων στο περιοδικό «Επιλογές». Εργάστηκε για ένα διάστημα και στην εφημερίδα «Πρώτη» ως ένας εκ των ανταποκριτών της στη Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο το 1977 όταν άρχισε να μεταδίδεται από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας σε αυτοτελή επεισόδια η σειρά «Εύθυμες δικαστικές ιστορίες», που βασιζόταν στα κείμενα της κυριακάτικης στήλης του στη «Μακεδονία» με τίτλο «Δικαστικά Ευτράπελα». Διετέλεσε διευθυντής ενημέρωσης στα ραδιόφωνα 105 ΔΕΘ, Πανόραμα 98,4, Α-103 και 102 FM. Επί 12 χρόνια ήταν διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ 3, ενώ για μια τριετία είχε την επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής «Απόψεις – Απόψε» στην ΕΤ-3, εναλλάξ με άλλους δημοσιογράφους. Επί σειρά ετών εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου της HELLEXPO –ΔΕΘ και συμμετείχε πολλές φορές στις Επιτροπές του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, έχοντας συνεργασία με σπουδαίους συντελεστές της καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς και με την «ψυχή» της διοργάνωσης, τον Άλκη Στέα. Πραγματοποίησε δεκάδες αποστολές στο εξωτερικό και κατέγραψε πλήθος γεγονότων και ανθρώπινων ιστοριών.

Πασχάλης – Αλέξανδρος Τεμεκενίδης

Γεννήθηκε το 1971 και αποφοίτησε το 1995 από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Το 1996 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Περιβαλλοντική Τεχνολογία από το Chemical Engineering Department του University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST) στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο ολοκλήρωσε το Σεπτέμβριο του 1996. Το 2011 ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών με την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκινάει το 1996 στην εταιρία Applied Photosynthetics στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1997 αναλαμβάνει την επέκταση της εταιρίας στην Μεσόγειο και την διαχείριση των έργων της σε πελάτες της στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Τον Ιανουάριο του 1999 επιστρέφει στην Ελλάδα για να καταταγεί στον Ελληνικό Στρατό ως έφεδρος Αξιωματικός, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος στην Applied Photosynthetics. Την ίδια χρονιά ιδρύει την εταιρία Ανατολικό Κέντρο Εκπαίδευσης και δραστηριοποιείται στο χώρο της δια βίου και της φροντιστηριακής εκπαίδευσης, ενώ το 2006 ιδρύει την Παλμός Ανάλυσις, της οποίας είναι σήμερα Διευθυντής Ερευνών και δραστηριοποιείται στην έρευνα αγοράς, τις δημοσκοπήσεις, τις οικονομοτεχνικές μελέτες και την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι παντρεμένος με την Ελίνα και έχει ένα κοριτσάκι.