Ο Νίκος Νυφούδης έρχεται «Στον Αέρα» του Newn Webradio

Ο Νίκος Νυφούδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια και έρχεται αυτή την Τετάρτη (6/2) στην εκπομπή «Στον Αέρα» (19:00-20:30) με την Βιβή Κοτσαπουϊκίδου και τον Αλέξανδρο Γκαντώνα.

Το βιογραφικό του Νίκου Νυφούδη

Γεννήθηκε στην Πυλαία τον Αύγουστο του 1980. Το 2005 ολοκλήρωσε το πρώτο του πτυχίο πάνω στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth και τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Συμμετέχει ενεργά στα κοινά από την εφηβική του ηλικία, με παρουσία σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια Νέων ανά τον κόσμο και σε προγράμματα ανταλλαγής νεολαίας, έχει υπάρξει μέλος της τριμελούς κριτικής επιτροπής για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Δημοτικών Συμβουλίων και Νεολαιϊστικών Οργανώσεων από το 2003 έως το 2005.

Τον Ιανουάριο του 2013, άνοιξε το ντελικατέσεν / εστιατόριο ελληνικών προϊόντων The Life Goddess στο κέντρο του Λονδίνου, μεταφέροντας την ελληνική παραγωγή και γαστρονομία στο εξωτερικό, εξάγοντας περισσότερα από 200 προϊόντα. Έχει εκδώσει τα διδακτικά παιδικά βιβλία «Ο Κύριος Ευρωπαίος» και «Ο Κύριος Ευρωπαίος Εθελοντής», ενώ αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες και περιοδικά του ελληνικού τύπου.

Μπήκε για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο το 2002, θέτοντας υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας, ενώ το Νοέμβριο του 2010 υπήρξε υποψήφιος για τη δημαρχία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με το συνδυασμό «Νέο Πρόσωπο», κατακτώντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου. Έχει υπάρξει δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι.