Ο Πάνθηρας γίνεται ενός και το γιορτάζει!

Άρθρο της Φαίης Μπονόβα

Η νεοσύστατη ομάδα Panther Racing AUTh© αποτελεί ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!

Η ομάδα τους σχηματίστηκε τον Ιανουάριο του 2017, από φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και αποτελεί την πρώτη φοιτητική ομάδα του Α.Π.Θ., με στόχο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας πρωτότυπης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, τύπου Moto 3. Απώτερος σκοπός τους είναι να αγωνιστούν στον διεθνή πανεπιστημιακό διαγωνισμό MotoStudent, που συνδιοργανώνεται κάθε δύο έτη από την MEF (Moto Engineering Foundation) και την TechnoPark Motorland, στις εγκαταστάσεις της συναρπαστικής πίστας Motorland Aragón, στην Αραγονία της Ισπανίας. Αυτή την περίοδο η ομάδα προετοιμάζεται, ώστε να συμμετάσχει στην 5η έκδοση του διαγωνισμού, τον Οκτώβριο του 2018. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν αντίστοιχες ομάδες από διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, για ένα αγωνιστικό 4-ήμερο, το οποίο ολοκληρώνεται με έναν αγώνα ταχύτητας.

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυση της ομάδας, ο υπεύθυνος επικοινωνίας και marketing Μίλτος Θεοφάνης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Bobastafm που εκπέμπει κάθε Τρίτη στις 23.30 από τη συχνότητα του newn.gr και μίλησε για τις δράσεις του Πάνθηρα αυτό τον ένα χρόνο, απαντώντας με μεγάλη ευστοχία στις αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες πλην δύσκολες ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Η συζήτηση κινήθηκε σε ερωτήσεις που αφορούσαν το σκοπό για τον οποίον δημιουργήθηκε η ομάδα, πόσα άτομα συμμετέχουν σε αυτήν και ποια η εμπλοκή τους, ενώ ξεχώρισε η απάντηση του καλεσμένου μας για τη συμμετοχή γυναικών σε μία ομάδα που αφορά ένα σπορ κατεξοχήν “ανδροκρατούμενο”, κάτι το οποίο ο ίδιος διέψευσε τονίζοντας τον ιδιαίτερα ενεργό ρόλο τους σε πολλές πτυχές των δράσεων της ομάδας. Από όλες τις ερωτήσεις αυτές που τράβηξαν περισσότερο την προσοχή του καλεσμένου είναι ενδεικτικά οι παρακάτω:

 

Ερώτηση: Ποιο ειναι το μπάτζετ στο οποίο κινείστε μιας και βρισκόμαστε εν μέσω οικονομικής κρίσεως;

-Σαν ομάδα, όποτε προέκυπτε κάποια ανάγκη καταφέρναμε με χορηγίες να την φέρουμε σε πέρας. Φέρνοντας ένα παράδειγμα, στην πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στο ΚΕΔΕΑ, όπου είχαμε συγκεντρώσει όλο τον κόσμο της μοτοσυκλέτας (συνεργεία,μηχανουργεία, πωλητές κλπ), θέλαμε να έχουμε catering. Κάναμε έτσι την αντίστοιχη χορηγία και μπορέσαμε να προσφέρουμε καφέ κι άλλα κεράσματα και μάλιστα μέσα από αυτή την εκδήλωση καταφέραμε να βρούμε μηχανουργία ώστε να μας παρέχουν κάποια μέρη της μηχανής. Δεν μπορώ επομένως αυτή τη στιγμή να σου παρουσιάσω κάποιον αριθμό όσον αφορά το μπάτζετ, αλλά κάθε ανάγκη μας είμαστε σε θέση να την υλοποιήσουμε μέσω υλικών χορηγιών.

 

Ερώτηση:Μιας και όπως ανέφερες προηγουμένως όλο αυτό είναι ένα επιχειρηματικό πλάνο, θα θέλαμε να μας πεις και ως ομάδα αλλα και εσύ προσωπικά μιας και σπουδάζεις στο χώρο των οικονομικών, πώς βλέπεις την επιχειρηματικότητα των νέων στην Ελλάδα και αν η δική σας δράση έχει στόχο την προώθηση της;

-Καταρχήν, όσον αφορά γενικότερα την επιχειρηματικότητα των νέων επειδή και ο ίδιος παρακολουθώ πως κινούνται τα πράγματα, μπορώ να πω πως υπάρχει έντονη δράση. Βλέπω για παράδειγμα, μια τάση για θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων όπου μπορείς να παρουσιάσεις την ιδέα σου και σου παρέχουν χρηματοδότηση όπως και επαφές με άλλους που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να την αναπτύξεις περισσότερο, κάτι στο οποίο βοηθούν και μεγάλες επιχειρήσεις. Υπάρχει λοιπόν ένα μέλλον στη νεανική επιχειρηματικότητα πάρα την κρίση. Όσον αφορά εμάς εγώ θα ήμουν χαρούμενος εάν μπορούσαμε αυτό να το κάνουμε μια επιχείρηση και να παράγουμε, να δώσουμε θέσεις εργασίας και να δούμε πάνω απ όλα το όραμά μας να υλοποιείται! Δεν ειμαι σε θέση να απαντήσω τώρα κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει αλλά θα το ήθελα πολύ.

 

Ερώτηση: Υπάρχουν λοιπόν μακροπρόθεσμα σχέδια;

-Δεν θα το έλεγα ακριβώς σχέδια αλλά καλύτερα όνειρα, γιατί σχέδιο είναι κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί ίσως λίγο πιο εύκολα οπότε θα το θέσω ως όνειρο.

 

Ερώτηση: Σχετικά με το διαγωνισμό στον οποίο θα συμμετέχετε όπου όπως ανέφερες έχετε πολλές προσδοκίες, αυτό που σας ενδιαφέρει είναι το ταξίδι ή ο προορισμός; Η νίκη είναι αυτοσκοπός;

Θεωρώ ότι στο πώς θα βιώσεις τον προορισμό παίζει μεγάλο ρόλο και το ταξίδι, δηλαδή η πορεία προς τα εκεί θα καθορίσει το πώς θα βιώσουμε τον αγώνα. Εννοείται πως και το ταξίδι είναι σημαντικό και είναι αυτό που θα σου προσφέρει τα περισσότερα ακόμη κι αν αυτό είναι είναι γνώσεις εντελώς πρακτικές για παράδειγμα το σχεδιασμό ενός business plan ή το να φέρω εις πέρας ένα event planning. Από εκεί και πέρα κάτι επίσης ωραίο είναι τα άτομα που γνωρίζεις και περνάς τόσο χρόνο μαζί τους. Σίγουρα είναι σημαντικός και ο προορισμός όμως όχι δεν θεωρώ την νίκη αυτοσκοπό αν και ο καθένας δίνει διαφορετικό ορισμό στη νίκη.

 

Ερώτηση: Μέσα απ όλη αυτή την προσπάθεια ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε; Να ακολουθούμε τα όνειρα και τα πάθη μας;

Καταρχήν θα αναφέρω κάτι πιο επιφανειακό, γιατί πρέπει κάθε πράγμα να το προσεγγίζουμε με όλους τους τρόπους. Οι νέοι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται και κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα πέρα από μία φυσική παρουσία στη σχολή, κάνουν κάτι πιο δημιουργικό. Σαν Μίλτος έχω όρεξη, έχω μεράκι και επέλεξα να ασχοληθώ με αυτό το project, κυρίως για να εξωτερικεύσω τη δημιουργικότητα μου λοιπόν ασχολούμαι με τον Πάνθηρα. Αυτό είναι το μήνυμα!

 

Ερώτηση:Επιστρέφοντας και λίγο στο θέμα της σημερινής εκπομπής που λέγεται “στα άκρα”, εάν σου έβαζε κάποιος το φόβο από τη μία πλευρά και από την άλλη τόλμη,ρίσκο,προσπάθεια, θεωρείς πως είναι ένα δίπολο όπου οι έννοιες είναι αντικρουόμενες;

Πάρα πολύ ωραία ερώτηση μιας και είναι κάτι για το οποίο έχω ψάξει και διαβάσει πολύ. Θα έλεγα ότι δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες και ίσως τελικά μερικές φορές πρέπει να τολμάμε εκεί που φοβόμαστε περισσότερο (!) γιατί κάπως το σύμπαν θέλει να μας κρατάει πίσω εκεί που είμαστε πιο δημιουργικοί επειδή εκεί θα δώσουμε και το περισσότερο των δυνατοτήτων και θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Όπως είπατε δεν είναι δύο άκρα, αυτά τα δύο συνδυάζονται: όταν φοβάσαι πιο πολύ πρέπει να υπερνικήσεις τον φόβο σου και να κάνεις αυτό που θες!

 

Ερώτηση:Έχει διατυπωθεί η φράση πως “όταν επιθυμείς κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις”. Το πιστεύεις εσύ αυτό;

Κοίταξε, δεν το έχω βιώσει ίσως όμως επειδή δεν θέλησα κάτι πάρα πολύ. Εννοείται πως αυτό με τον πάνθηρα το θέλω πολύ, όμως άποψη μου είναι ότι τέτοια ρητά αφορούν λίγο πιο προσωπικά κομμάτια της ζωής. Θέλω να πιστεύω πως το σύμπαν πάντα ανταμοιβή όχι εκείνον που το θέλει πολύ αλλά εκείνον που προσπαθεί πολύ. Εγώ θα το διατύπωνα έτσι.

 

 

Ερώτηση: Όταν λέμε πως ο νικητής είναι πάντα μόνος είναι πράγματι δύσκολο να βρίσκεσαι στην κορυφή.Πώς το βλέπεις εσυ αυτό;

Η αλήθεια είναι πως ο νικητής δεν νομίζω πως είναι μόνος. Σίγουρα είναι ο καλύτερος αλλά δεν είναι μόνος. Είναι ανάλογα και το τι θεωρεί ο καθένας ως νικητή! Ο νικητής μπορεί να είναι μόνος του στο βάθρο αλλά έχει μια ομάδα πάντα από πίσω αλλά δεν είναι μόνος!

 

Ο Μίλτος μας έδωσε τροφή για σκέψη και κίνητρο για να κυνηγάμε τα όνειρα μας με πείσμα και πάθος όπως εκείνος και η ομάδα του. Το στούντιο γέμισε από αισιοδοξία και κρατώντας μας την καλύτερη παρέα επισφραγίστηκε η συνεργασία του Newn.gr και του PantherRacingAuth, μιας και το newn θα είναι χορηγός επικοινωνίας και θα μαθαίνετε όλα τα νέα του αγαπημένου σας πάνθηρα σε αποκλειστικότητα μέσω των εκπομπών και του site!

Ως παραγωγοί του Bobastafm θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Μίλτο για την εξαιρετική συνέντευξη που μας παραχώρησε και την όμορφη παρέα που μας κράτησε και να του ευχηθούμε μόνο επιτυχίες στο νέο εγχείρημα του με τον πάνθηρα! Όλα να πάνε boba!

Ο πάνθηρας γίνεται ενός λοιπόν και το γιορτάζει την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο La Doze! Η νεοσύστατη ομάδα αφήνει για λίγο τα headquarters για μια βραδιά με μουσική, ποτό, διασκέδαση και διαδραστικά παιχνίδια.

Βρείτε την εκδήλωση και τα social media του Πάνθηρα παρακάτω:

https://www.facebook.com/PantherAUTh/

https://www.facebook.com/events/153454981970893/?ti=cl&__mref=mb