Ο Πέτρος Σοφιανίδης μιλά για το νέο του βιβλίο στο newn.gr

Της Βιβής Κοτσαπουϊκίδου

Ο Πέτρος Σοφιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992. Από μικρός έδειξε την αγάπη του για τις τέχνες και ιδιαίτερα για τη μουσική. Παίζοντας κιθάρα και συνθέτοντας τα δικά του τραγούδια, αποφάσισε να σπουδάσει μουσική τεχνολογία. Έκτοτε, συνθέτει και παράγει δική του μουσική, σαν σόλο καλλιτέχνης, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί και με το ραδιόφωνο. Πρώτη επαφή με την συγγραφή, είχε ήδη από το Γυμνάσιο, όταν σκέφτηκε και έγραψε μια δική του ιστορία. Τότε γεννήθηκε μέσα του η αγάπη για τη μυθοπλασία και τη συγγραφή, τις οποίες εξέλιξε με το πέρασμα του χρόνου.

Σήμερα μας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο « Μαίανδρος-Το βουνό των Κενταύρων », από τις εκδόσεις Φυλάτος. «Πάντα είχα μέσα μου μια αγάπη για την αρχαία Ελλάδα και τη μυθολογία. Σε μια εκδρομή στο Πήλιο έμαθα πως σύμφωνα με τη μυθολογία, το Πήλιο ήταν το βουνό των κενταύρων, κάτι το οποίο μέχρι τότε αγνοούσα. Εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκαν μέσα μου πολλές εικόνες, για το πως θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα εκείνη την εποχή. Έτσι, γεννήθηκε μέσα μου μια αρχική ιστορία, την οποία μέσα σε λίγους μήνες εξέλιξα, ολοκλήρωσα και αποφάσισα να την γράψω. Πρόκειται για μια ιστορία η οποία θα ολοκληρωθεί σε τρία βιβλία», αναφέρει ο συγγραφέας στο newn.gr.

«Το βιβλίο μεταφέρει τον αναγνώστη σε μια αρχαία Ελλάδα, στην οποία ζωντανεύουν οι Θεοί του Ολύμπου και μυθικά πλάσματα ενώ, διαδραματίζονται και επικές μάχες. Μέσα από την ιστορία, μπορεί να μπει στη θέση των πρωταγωνιστών, να αισθανθεί ο ίδιος την αγωνία τους αλλά και να βιώσει την ένταση των μαχών. Γεμάτο περιπέτεια, δράση και αδρεναλίνη, «Το βουνό των Κενταύρων» θα ταξιδέψει τους αναγνώστες, σε μια άλλη εποχή», συμπληρώνει ο Πέτρος Σοφιανίδης.

Η υπόθεση του βιβλίου

Ένας γάμος ενώνει δύο βασίλεια, όμως πολύ σύντομα η χαρά της γιορτής θα μετατραπεί σε βαριά θλίψη. Όταν ο βασιλιάς Ιξίωνας παραβιάζει τον νόμο του Ξένιου Διός και σκοτώνει τον πεθερό του, τότε από κυρίαρχος γίνεται κυνηγημένος. Ο μεγαλόψυχος Δίας επιλέγει να τον βοηθήσει, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι η ματαιοδοξία του δεν έσβησε ποτέ.

Πώς ένας κοινός θνητός μπορεί να τα βάλει με τους θεούς; Πού μπορεί να τον οδηγήσει η αλαζονεία του; Ο Μαίανδρος είναι το μόνο όπλο που μπορεί να αποδυναμώσει τους θεούς και ο Ιξίωνας θα κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει. Αποπλανώντας δύο θεούς και παίρνοντας με το μέρος του τον Κένταυρο Νέσσο, που βρίσκεται στο Πήλιο με τον στρατό του, ο Ιξίωνας φαίνεται να γίνεται μία σοβαρή απειλή για όλους.

Μπροστά στην απόλυτη καταστροφή, θεοί και θνητοί ενώνονται για να αντιμετωπίσουν Κενταύρους και νεκρούς. Γεμάτο μάχες και ανατροπές, το πρώτο μέρος μιας τριλογίας μάς μεταφέρει σε μία αρχαία Ελλάδα που, μέχρι τώρα, μάς ήταν άγνωστη…