Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για τις εκλογές, το «μακεδονικό», τη ΝΔ και τον ΠΑΟΚ στο Newn Webradio

Στο Newn Webradio και την εκπομπή «Στον Αέρα», με τη Βιβή Κοτσαπουϊκίδου και τον Αλέξανδρο Γκαντώνα φιλοξενήθηκε ο πρώην Νομάρχης και νυν υποψήφιος Δήμαρχος για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης μίλησε για όλα και για όλους. Πιο συγκεκριμένα είπε:

 • Για την πορεία του: «Νομάρχης, Περιφερειάρχης και υποψήφιος για τη Νέα Δημοκρατία με 15,5 % από την κάλπη. Αυτό ενόχλησε. Ήταν η αρχή του τέλους της μεγάλης διαδρομής του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η συμμετοχή μου στη διαδικασία για την Προεδρία της ΝΔ ήταν η αρχή του τέλους μου. Κι εκεί ενόχλησα τον αμερικάνικο στόλο, τις πρεσβείες, τις οικογένειες, τις δυναστείες, τον Αντώνη από την Καλαμάτα.»
 • Για τους επικριτές του: «Εγώ τους γουστάρω όμως. Τους αγαπώ όλους. Τους σέβομαι όλους. Τους εκτιμώ όλους. Δεν έχω εχθρούς. Τρεις είναι οι εχθροί μου. Ο ψευτο – οικολόγος Σκοπιανός, ο Αντώνης από την Καλαμάτα και ένας προσωπικός μου συνεργάτης.»
 • Για τη ΝΔ: «Εγώ έχω να το ακούσω 20 χρόνια από την ΝΔ. Εγώ μπήκα μ’αυτό το τρίπτυχο (Πατρίς – Οικογένεια – Θρησκεία). Αυτά μπόλιασε ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ψυχή μου μέσα. Από εκεί και πέρα, εγώ δεν έχω καμία δυσαρέσκεια από την ΝΔ. (…) Είναι δυνατόν να είμαι εγώ εκτός ΝΔ  και να είναι ο κύριος Τατσόπουλος, η κυρία Σπυράκη, ο κύριος Οικονόμου, ο κύριος Φωτήλας, ο κύριος Παπαντωνίου και εκατοντάδες άλλοι, οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει τίποτα;(…) Όταν αναφέρομαι στον Αντώνη από την Καλαμάτα, έχω το λόγο μου. Το 2012 με κάλεσε και μου λέει ‘είσαι αρχιστράτηγος στη Βόρεια Ελλάδα και θέλω να με βοηθήσεις’. Και το 14% της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, πρωτόγνωρο, ποτέ δεν έπεφτε κάτω από 35 %, το κάναμε, δε λέω το έκανα εγώ ήμουν μπροστά, σε 22 μέρες το 14%,  30% και το 18% στη Βόρεια Ελλάδα, το κάναμε 31%. Έρχεται εν συνεχεία ο κύριος Αντώνης από την Καλαμάτα και με «αποκεφαλίζει» με εντολή Σόρος, και βγαίνει ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, δυο φορές στο Mega και τι λέει; ‘Αν δεν ήταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη Βόρεια Ελλάδα, εμείς δε θα βλέπαμε εξουσία’.»
 • Για την απόφασή του να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης: «Το 1981-82, όταν μπήκα στο δήμο Θεσσαλονίκης, είπα ‘το όνειρό μου’, δε το είπα αμέσως, το είπα μετά από ένα εξάμηνο, όταν είδα λίγο πως κινείται το «πράγμα», γιατί εγώ ήμουν άσχετος, λέω ‘τι ωραία να τελείωνα ως Δήμαρχος την πορεία μου στο δήμο Θεσσαλονίκης’. Από εκεί και πέρα, είχαμε όλη αυτή τη μεγάλη διαδρομή και πάντοτε έλεγα μετά τη Νομαρχία, θα πάω στο δήμο. Όλοι λέγανε, ότι ο Παναγιώτης θα «κατέβει» με τον Καρατζαφέρη. Εγώ, όμως, μόνο εγώ το ξέρω, έξι μήνες πριν, έκανα μια γύρα όλη τη Θεσσαλονίκη, μια βολιδοσκόπηση και είδα  ότι ο κόσμος με «έσπρωχνε» για τον δήμο, με ήθελε για τον δήμο. Κάποια στιγμή, ένα πρωί, σηκώνομαι, λέω ‘παιδιά μια συνέντευξη (τύπου) και ανακοινώνω μέσα Νοεμβρίου ότι «κατεβαίνω». Στο ερώτημα «γιατί», δεν πρέπει να απαντάω εγώ. Γιατί όχι εγώ και ναι όλοι οι άλλοι; Εγώ έχω ένα βιογραφικό πολύ βαρύ. Δεν ξέρω τα βιογραφικά των άλλων ποια είναι. Ποια η προσφορά τους, η πορεία τους, η ιστορία τους. Δεν ξέρω. Με σεβασμό στέκομαι απέναντί τους. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κατήφορο και τη λασπολογία, που ρίχνουν όλοι σχεδόν απεναντί μου, όταν έπρεπε με σεβασμό όπως κι εγώ να με αντιμετωπίσουν. Εγώ με σεβασμό τους βλέπω όλους. (…) Εμείς στη Νομαρχία κάναμε ένα τεράστιο! Ο μόνος που ξέρω τα προβλήματα, τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, τις συνοικίες είμαι εγω.»
 • Για την Συμφωνία των Πρεσπών: «Υπάρχει αντικείμενο συζήτησης; Είδατε κανέναν επιστήμονα, που να τεκμηριώνει ότι υπάρχει βάση να δώσουμε το όνομα; Κι αν δώσουμε το όνομα, ‘Βόρεια Μακεδονία’, η ‘Νότια’ ποια είναι; (…) Υπάρχει ‘Νότια Μακεδονία’; Δεν υπάρχει! Άρα πάμε 30-40 χρόνια μετά, στη ‘Μεγάλη Μακεδονία’, αυτό είναι το σχέδιο, το βρώμικο, αυτής της πολιτικής αλητείας. Της παγκόσμιας, που για οικονομικά συμφέροντα, διαλύεται ένα κράτος. Γιατί η Ελλάδα, θα διαλυθεί μετά από 30-40 χρόνια. Θα έχουμε μια χώρα χωρίς Έλληνες. Οι λαθρομετανάστες. οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, σε λίγα χρόνια θα είναι περισσότεροι από εμάς. Και τι συζητιέται σήμερα; Η κατάλυση της δημοκρατίας! Η κατάλυση του συντάγματος! Η κατάλυση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ποιοι είναι αυτοί οι βρώμικοι, χωρίς την εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού, οι 151 – 153; Αδιαφορούν για τα εκατομμύρια των Ελλήνων, για τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Φίλιππο, τον Αριστοτέλη, την ιστορία μας, τους προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους. Ποιοι είναι αυτοί; Αυτό το αληταριό ποιο είναι; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα; Αλλά έχουμε και τους θεσμούς. Που είναι η εκκλησία; Που είναι ο πνευματικός κόσμος; Που είναι οι φορείς; Που είναι τα κόμματα; Που είναι η αντιπολίτευση; Βγαίνει η ΝΔ, που ξέρουμε ότι είπε ναι στο διπλό όνομα, λυπάμαι που το λέω. Εγώ λέω αυτά που ειπώθηκαν, λόγια από πολλούς στη ΝΔ. Και ρωτώ. Από τη στιγμή που διαφωνείτε, γιατί δεν πάτε στο συλλαλητήριο; Γιατί δεν μιλάτε για το συλλαλητήριο; Γιατί δεν μιλάτε για το δημοψήφισμα; Γιατί δεν μπαίνετε μπροστά να ξεσηκώσετε τον ελληνικό λαό; Αυτό το γιατί, κανείς δεν θα το απαντήσει!Γιατί όλοι κάνουν ‘πλάτες’. Γιατί όλοι θέλουν να κλείσει το θέμα αυτό, για να μην το πάρουν στις πλάτες τους.»
 • Για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Το 1990 που μπήκα στη Βουλή, εγώ ήμουν την ομάδα Σαμαρά. Το 1993 είπαμε στον Μητσοτάκη, ‘εμείς θα σε ρίξουμε, αν δεχθείς το οποιαδήποτε όνομα που περιέχει το Μακεδονία’ και το ’93 εμείς ήμασταν ένα βράδυ στο σπίτι του Σαμαρά, φύγαμε και μείνανε οι 7. Το άλλο πρωί έριξαν την κυβέρνηση οι 7 και εμείς δεν το ξέραμε.»
 • Για τον Γιάννη Μπουτάρη: «Εγώ λυπήθηκα. Ήταν σοφή η απόφασή του, γιατί η δημοσκόπηση που πήρε στα χέρια του, έλεγε δεν βγαίνεις με τίποτα. Σοφή απόφαση. Αλλά εγώ λυπήθηκα που δεν θα είναι αυτός υποψήφιος. Για το έργο του δημάρχου, εσείς θα μου πείτε τεράστιο έργο, εγώ προσπαθώ να δω με κιάλια ένα έργο.»
 • Για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Τούμπα: «Εμένα η άποψή μου πάντα ήταν ο ΠΑΟΚ να πάει στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Εκεί είναι ο ΠΑΟΚ. Να πάει στου Καρατάσσου, να κάνει ένα τεράστιο γήπεδο για τις αυριανές ανάγκες. Όμως από τη στιγμή που αποφασίστηκε, εμείς είμαστε διατεθειμένοι, να βοηθήσουμε. Αλλά, αυτά τα σχέδια που ακούω, ότι ‘θα γκρεμίσουμε το ένα, θα γκρεμίσουμε το άλλο’ δεν βλέπω να γίνονται. Κάποιοι κοροϊδεύουν για προεκλογικούς λόγους τον λαό του ΠΑΟΚ. Κοροϊδεύουν τον Ιβάν Σαββίδη. Διότι, αυτά όλα έγιναν με ευρωπαϊκά χρήματα. Θα σε εγκρίνει η Ευρώπη; Ή πρέπει να βρεις κάποιους άλλους χώρους. Δεν άκουσα εγώ ‘θα γκρεμίσω το κολυμβητήριο’, δεν την άκουσα εγώ αυτή την πρόταση. Έπειτα, θα γκρεμιστούν σπίτια. Υπάρχουν ιδιοκτησίες; Μήπως πάνε στα δικαστήρια; Μήπως σε ασφαλιστικά μέτρα; Μήπως γίνει μετά από 10 χρόνια; Να το βράσω τέτοιο γήπεδο. Μπορεί να γίνει σε 2 χρόνια το γήπεδο; Μπορεί να γίνει! Έχει τη δυνατότητα. Όμως μη κάνουμε όνειρα. Οι νόμοι στην Ελλάδα λειτουργούν με βασιλικά διατάγματα.»
 • Για το δικαστήριο σε βάρος του, που αναβλήθηκε: «Κατηγορούμαι ότι φταίω για τα λεγόμενα 45αρια. Κατηγορούμαι γιατί έκοβα τα έργα, τα μεγάλα και τα έδινα τμηματικά για να μην γίνεται μεγάλος διαγωνισμός. Και κατηγορούμαι γιατί ‘πληρώθηκες εσύ, αλλά δεν έκανες τα έργα’. Αυτές είναι οι καταγγελίες και αυτά τα ψεύτικα στοιχεία πήγαιναν στον εισαγγελέα από αυτόν τον συγκεκριμένο ψευτο-οικολόγο φιλό-σκοπιανό.
  Έρχεται το λεκτικό συνέδριο πριν 6 μήνες, ποιο είναι το λεκτικό συνέδριο; Είναι το ανώτατο οικονομικό δικαστήριο. Και λέει ‘μετά από έλεγχο 6 μηνών διαπιστώσαμε ότι όλα τα έργα των διοικήσεων Ψωμιάδη, τα νόμιμα, ούτε κατατμήσεις, ούτε έργα φαντάσματα είναι. Και δεν υπάρχει ζημιά στο Δημόσιο ούτε ένα ευρώ. Το ίδιο το κράτος έρχεται και με δικαιώνει, αλλά εγώ πρέπει να πάω στο δικαστήριο γιατί το δικαστήριο πρέπει να αποδείξει ότι αυτά που έλεγε ο ψευτο-οικολόγος ήταν ψέματα.»
 • Για τη δημιουργία μαρίνας στην Θεσσαλονίκη: «Έπρεπε ήδη να έχουμε μία μαρίνα. Είναι δυνατόν να μην έχουμε μαρίνα; 7,5 χιλιόμετρα θαλάσσιο μέτωπο και δεν έχουμε τίποτα. (…) Μεταξύ Λευκού Πύργου και Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, είναι το ιδανικότερο. Τώρα που, αν πω στον Ιβάν (Σαββίδη) θα πουν τα πήρες από τον Ιβάν. Όχι! Αυτά είναι αποφάσεις άλλων.

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ: