Ο Πρόεδρος Αμπάς συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης, κ. Μαχμούντ Αμπάς, δέχτηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της 74ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό ζήτημα ενόψει των συνεχιζόμενων παραβιάσεων από το Ισραήλ, των πρόσφατων διακηρύξεων του Νετανιάχου σχετικά με την επιβολή της κυριαρχίας του Ισραήλ στην κοιλάδα του Ιορδάνη, τη βόρεια Νεκρά Θάλασσα και πολλούς εποικισμούς, εκτός της συνεχιζόμενης κατάσχεσης των παλαιστινιακών φορολογικών εσόδων (εκκαθάριση), η οποία με τρόπο σαφή παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξή της στην Παλαιστινιακή υπόθεση, τονίζοντας την έντονη επιθυμία της Παλαιστίνης να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών προς όφελος των δύο φιλικών λαών.

Με τη σειρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας του στις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΑΠ Σαέμπ Ερεκάτ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ζιάντ Αμπού Άμερ, ο Υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων Ριάντ Αλ Μαλκί, ο Προεδρικός Σύμβουλος για τις Διπλωματικές Υποθέσεις Μάζντι Αλ- Χαλίντι και ο Πρεσβευτής της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ.
Τέλος.