Ο Τρολοκράτης αποκαλύπτει

28 νέες θέσεις μετακλητών στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας φτιάχνει ο εθνικός μας “ράμπο” κ. Χαρδαλιάς. Αν δει κανείς το επίσημο οργανόγραμμα της ΓΓΠΠ, σήμερα υπηρετούν σε αυτή 47 άτομα (κάποιοι ήδη μετακλητοί). Ο αριθμός τους θα ανέβει στους 75 εκ των οποίων το 37% τουλάχιστον, θα είναι μετακλητοί, των οποίων η θητεία θα λήξει στις 31/12/2023.

Εκτός αν αποφασίσει ο αρμόδιος υπουργός ότι δεν του αρέσουν και τους απολύσει νωρίτερα, χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τροπολογία. Όμως τι πρέπει να κάνουν οι εν λόγω μετακλητοί για να αρέσουν στον υπουργό και να μην απολυθούν; Σίγουρα μπορούν οι 10 μετακλητοί που θα τοποθετηθούν στη διεύθυνση τεχνικών έργων να βοηθήσουν στην επιλογή των αρεστών εργολάβων. Αλλά και με άλλους 4 μετακλητούς που τοποθετεί στην επιτελική δομή ΕΣΠΑ, καθώς και 3 στην γενική διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών, σημαίνει ότι θα έχει τον έλεγχο όλης της οικονομικής λειτουργίας και των έργων ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, χωρίς κανένα εχέγγυο αξιοκρατίας και λογοδοσίας που παρέχει ο υπαλληλικός κώδικας.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην έκθεση συνεπειών που συνόδευε την τροπολογία, γράφουν ξεδιάντροπα, ότι «αξιοποιούν καλές πρακτικές άλλων υπουργείων»!

Το ρουσφέτι ως καλή πρακτική…