Ο DJ Ανέστης Μενεξές απαντάει στο Newn Webradio

επιμέλεια: Φίλιππος Χαραλαμπίδης

Ο Dj Ανέστης Μενεξές γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Τούμπας. Από πολύ μικρός  ασχολήθηκε με την μουσική. Ένα διαφορετικό παιδί από τα άλλα καθώς στα παιδικά του χρόνια αντί να βλέπει cartoons, έβλεπε video clips. Μετέπειτα μαθαίνοντας τα μονοπάτια της μουσικής αποφάσισε να mix-αρει γνωστές επιτυχίες. Ο ταλαντούχος Dj παίζει μουσική στα μεγαλύτερα μαγαζιά της Βόρειας Ελλάδας αλλά και έχει συνεργαστεί σε εμφανίσεις με γνωστούς τραγουδιστές.

1)Πότε μπήκε για πρώτη φορά η μουσική στην ζωή σου;

Η μουσική στην ζωή μου μπήκε όταν ήμουν 4-5 χρονών που καθόμουν μπροστά στην τηλεόραση και αντί να βλέπω παιδικά, χάζευα βίντεο κλιπ.

2)Πότε ξεκίνησες να παίζεις επαγγελματικά μουσική και με τι ερεθίσματα;

   Ξεκίνησα στο γυμνάσιο τότε που ήταν πολύ της μόδας ο Tiesto και ασχολήθηκα επαγγελματικά στο λύκειο που ξεκίνησα να παίζω σε καφέ-μπάρ της περιοχής μου.

3)Υπήρξαν δυσκολίες στην πορεία σου μέχρι σήμερα; Και πως τις αντιμετώπισες;

Αρκετές όπως και σε όλα τα επαγγέλματα. Τις αντιμετώπισα με χαμόγελο και αισιοδοξία.

4)Όταν βρίσκεσαι πίσω από τα μηχανήματα σου…Ποιες σκέψεις σε οδηγούν στο να επιλέξεις το επόμενο τραγούδι;

Οι μόνες σκέψεις που έχω είναι η αγάπη μου για την μουσική και η επιθυμία μου να κάνω τον κόσμο να περάσει καλά και να ξεδώσει από ότι τον απασχολεί.

5)Πως προέκυψε η συνεργασία σου με την Panik Records ;

Η συνεργασία μου με την Panik Records προέκυψε από κάποια mix set που έκανα σε κάποια ραδιόφωνα και έπειτα αφού άκουσαν την δουλειά μου, ήρθε η συνεργασία.

6)Πολλοί Dj κάνουν και εκπομπή σε ραδιόφωνο και αντίστοιχα…Θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς με αυτό το κομμάτι;

 Έχω ασχοληθεί κατά καιρούς με ραδιοφωνικές εκπομπές κυρίως σαν συμμετοχή.Έχω όμως 2-3 projects στα οποία πάνω δουλεύω και σύντομα θα πραγματοποιηθούν σε κάποιο ραδιόφωνο.

7)Ποιο Dj event σου θα σου μείνει αξέχαστο και γιατί;

  Έχω αρκετά να θυμηθώ . Ένα από όλα ήταν ένα event στις Βρυξέλλες για το ετήσιο φεστιβάλ του Greek Day, όπου γίνεται ένα ολοήμερο party με 2 μεγάλα stage και μαζεύει 25.000 Έλληνες. Είναι μαγική η στιγμή να παίζεις μουσική για τόσο μεγάλο πλήθος Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Βλέπεις έντονα και πολλά συναισθήματα στα πρόσωπα τους. 

8)Κατά την γνώμη σου, ποιος θεωρείται καλός Dj;

Καλός Dj θεωρείται αυτός που αντιλαμβάνεται περισσότερο το κοινό του και το κάνει να εκτονωθεί μέσα από την μουσική ατμόσφαιρα που δημιουργεί. 

9)Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει μέχρι τώρα;

Μια πολύ καλή συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι η εξής: “ Κοίτα τον κόσμο και παίξε ελεύθερα” 

10)Πως σου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσεις την δική σου συλλογή ρούχων;

Ασχολούμαι χρόνια με τα ρούχα και την δημιουργία των προσωπικών μου ρούχων. Κάποια στιγμή ήρθε ένας φίλος και πλέον συνεργάτης και με ώθησε στο να φτιάξουμε τη δική μας συλλογή ρούχων και κάπως έτσι έγινε το Α&Μ Clothing (https://www.instagram.com/amclothinggr/?hl=el )

11)Τέλος πως περνάς τον χρόνο σου στην καραντίνα και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Ξεκουράζομαι και ανακαλύπτω πτυχές του εαυτού μου και εμπλουτίζω τις γνώσεις μου σε θέματα που με απασχολούν. Το μόνο σίγουρο για τα μελλοντικά μου σχέδια είναι πως θα έχουν μέσα πολύ μουσική. 

Τέλος να επισημάνουμε πως μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε τα Live Mix 1 και 2 στο επίσημο κανάλι στο Youtube της Panik Records. Αλλά και πως κάθε εβδομάδα σε 60 ραδιόφωνα σε Ελλάδα και εξωτερικό παίζονται τα Live Mix Set με τις μεγαλύτερες ελληνικές επιτυχίες. 

Social Media

Facebook: https://www.facebook.com/anestis.menexes.1

                    https://www.facebook.com/djanestismenexes/

Instagram: https://www.instagram.com/menexesanestis/?hl=el

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=k0KU4yBGob8 

https://www.youtube.com/watch?v=4pUFMJfnEz0

 

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1CUayNCiFOnKWW0kgz4ruE?si=yoCOpPSBTBusBxhEqexJIg&fbclid=IwAR2RUqI1IqPggzh8ikLbHVkG8kxaTThIfA2ht_Yv7AgArsmltBkpWQyJrTc