Πάνω από ένα εκατ. SMS για σωματική άσκηση το βράδυ της Κυριακής – Εξαλλος ο Πέτσας

Μίλησε για καταστρατήγηση του μέτρου #newn #covid19 #politics #SMS #Πετσας

Πάνω από 1 εκατομμύριο SMS εστάλησαν στο 13033 για άθληση το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί», ανέφερε για τα SMS ο κ. Πέτσας.

«Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown», πρόσθεσε, ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών δεν θα χρειαστούν σκληρά μέτρα», όπως σημείωσε αργότερα.

«Ατομική ευθύνη λοιπόν.

Αλλά και κρατική επαγρύπνηση, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων. Οι έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του lockdown θα είναι εντατικοί και εκτροπές από την τήρηση των μέτρων δεν θα γίνονται ανεκτές.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα ισχύος των νέων μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, τα στελέχη των αρμόδιων Αρχών Ελέγχου για την επιτήρηση των μέτρων διενήργησαν ελέγχους συμμόρφωσης σε ολόκληρη την επικράτεια σύμφωνα με τον κεντρικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, με τους πρώτους ελέγχους να έχουν και χαρακτήρα ενημέρωσης των πολιτών για τα νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 10.808 σημεία ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν 78 πρόστιμα συνολικού ύψους 29.250 ευρώ, κυρίως για μη χρήση μάσκας και αποστολή SMS, καθώς και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρεις επιχειρήσεις.

Ενώ ανεύθυνες συμπεριφορές με πρόσκληση σε συγχρωτισμό, όπως η διοργάνωση πάρτι σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού, εντοπίζονται και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές», είπε ολοκληρώνοντας.