Πάνω από 14.000 προϊόντα «μαϊμού» εντοπίστηκαν σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 14.000 απομιμητικά προϊόντα εντοπίσθηκαν, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε τρία (3) καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση, τρεις (3) αλλοδαπές ηλικίας 45, 42 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου περί Σημάτων – ρυθμίσεων για το παρεμπόριο.

Προηγήθηκε καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας, σύμφωνα με την οποία, σε τρία (3) καταστήματα – αποθήκες λιανικής πώλησης στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, πωλούνται είδη, τα οποία έφεραν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων εταιρειών που εκπροσωπεί ή που παρέπεμπαν σε αυτά, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Πρωινές ώρες χθες (08-05-2018), πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες στα τρία καταστήματα, όπου διαπιστώθηκε ότι διατίθεντο προς πώληση περισσότερα από 14.000 προϊόντα απομίμησης, οπότε και κατασχέθηκαν.

Η άμεση συνολική ζημία που υπέστησαν οι παθούσες εταιρείες από την παράνομη δραστηριότητα των συλληφθέντων, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις (45.000) ευρώ περίπου.

Οι συλληφθείσες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.