Πέθανε ο ιδρυτής της Space Hellas Δημήτρης Μανωλόπουλος

Έφυγε από την ζωή ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Space Hellas Δημήτρης Μανωλόπουλος σε ηλικία 74 ετών το Σάββατο 3/11.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Space Hellas αναφέρει ότι υποκλινόμενη με ιδιαίτερη συγκίνηση, αποχαιρετά τον Δημήτρη Μανωλόπουλο, που διακρίθηκε σε όλη του τη ζωή για το μεγάλο πάθος για τη δουλειά του και κυρίως για το μοναδικό τρόπο που διοικούσε και αγαπούσε τους ανθρώπους. Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος ήταν ένας άξιος ηγέτης, οραματιστής, πρωτοπόρος, καθοδηγητής, εργατικός, ευθύς, ακέραιος και ακριβοδίκαιος, ένας χαρισματικός άνθρωπος που υπηρέτησε πάντα τις αξίες του.

Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος γεννήθηκε το 1944. Σπούδασε Electronic Engineering και είχε περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στις πωλήσεις και στις διεθνείς επιχειρήσεις. Το 1985 σηματοδοτεί το μεγαλύτερο σταθμό της επαγγελματικής του πορείας, με την δημιουργία της Space Hellas μιας ελληνικής εταιρείας με εξειδίκευση στα έργα της υψηλής τεχνολογίας. Η επιτυχημένη πορεία της Space Hellas, από την ίδρυσή της το 1985 μέχρι σήμερα, είναι απόλυτα συνυφασμένη με το όραμα και το έργο του Δημήτρη Μανωλόπουλου, ώστε σήμερα να αποτελεί, έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς παρόχους της χώρας.

ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η ευαισθησία και η αγάπη του προς την εταιρεία αποδεικνύεται και από την τελευταία του ομιλία προς το προσωπικό της, όπου είπε:

«Κοιτάζοντας τη Space Hellas στα 32 χρόνια της, αισθάνομαι ευτυχισμένος. Δε νομίζω πως κάποιος θα ζητούσε κάτι περισσότερο από την επαγγελματική του εξέλιξη. Ξεκινήσαμε δύσκολα και μόνο με ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, αλλά είχαμε τόση πίστη σε αυτό που κάναμε που ήταν αδύνατον να μην πετύχουμε.

Η πολλή δουλειά, η αγάπη για αυτό που κάναμε και το πάθος να φτάσουμε αυτό που ονειρευόμασταν, είναι αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα και το οποίο καθόρισε την επιτυχία για τη συνέχεια. Μια επιτυχία στην οποία δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε από την αρχή, το μόνο που κάναμε ήταν να τη στηρίζουμε με πάρα πολλή δουλειά, επιμονή και τόλμη.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας πίστεψαν, στους συνεργάτες, αλλά και στους πελάτες που μας στηρίζουν χρόνια με την επιλογή τους και χάρη σε εκείνους, φτάσαμε ως εδώ και συνεχίζουμε.»

Η επιτυχία της Space Hellas δικαίωσε απόλυτα τον οραματιστή της και το 2013 ο Δημήτρης Μανωλόπουλος, παρέδωσε την ηγεσία της εταιρείας στη νεότερη γενιά των στελεχών της με επικεφαλής τον γιό του Σπύρο Μανωλόπουλο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr