Πέτσας: “Πιθανόν να έχουμε άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτέμβρη”

Εν αναμονή τελικών αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή που βρέθηκε ως καλεσμένος ότι συζητάται έντονα τις τελευταίες μέρες το άνοιγμα των σχολείων να πάρει παράταση για μια εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα το πρώτο κουδούνι της χρονιάς να χτυπήσει στις 14 Σεπτέμβρη. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση. Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο 7 Σεπτεμβρίου. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31 του μήνα προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας, 1 Σεπτεμβρίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης», προσέθεσε.