Πέτσας: Τι απαντά σε όσους εντός ΝΔ ζητούν ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές

Δύο φορές ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν υπάρχει θέμα είτε ανασχηματισμού είτε πρόωρων εκλογών. Και τις δύο φορές, όπως πρέπει να κάνει ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, το διέψευσε: «Υπάρχει σενάριο για ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές;», τέθηκε για πρώτη φορά το ερώτημα, με τον κ. Πέτσα να απαντά μονολεκτικά «όχι». Λιγότερο φειδωλός ήταν όταν, την δεύτερη φορά, ρωτήθηκε μόνο για πρόωρες εκλογές, με αφορμή και σχετικές δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ: «Δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να πάμε σε εκλογές. Συνεχίζουμε το έργο μας», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα πάντως, τα σενάρια είτε ανασχηματισμού είτε πρόωρων εκλογών δίνουν και παίρνουν και στον παραταξιακό Τύπο της ΝΔ με τους Γιάννη Πρετεντέρη και Δημήτρη Καμπουράκη να σέρνουν τον χορό.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής και πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά την περασμένη Τρίτη: «Πρόβλεψη δεν θέλω να κάνω. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλά κάνουν και είναι επί ποδός. Ξέρω όμως ότι δύσκολα πλέον η ΝΔ ως αυτοδύναμη κυβέρνηση θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε πριν τις 7 Ιουλίου. Αν οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και χρειαστεί ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα νομίζω ότι θα ήταν δημοκρατικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει εκ νέου λαϊκή εντολή… Αν τους επόμενους μήνες δούμε ότι δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό και υπάρχουν πολύ μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται εκ νέου δημοκρατική εντολή. Ναι, φυσικά νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να τις ζητήσει», πρόσθεσε.