Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας με δωρεάν προληπτικό έλεγχο στο Δήμο Θερμαϊκού

Με την πρόληψη να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην προαγωγή της υγείας και επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε 20η Μαρτίου, προληπτική δράση οδοντιατρικού ελέγχου διοργανώνεται την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στο Οδοντιατρικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας.

Η υλοποίησή της γίνεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου Προγράμματος Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας «Ρώτησε από κοντά». Ένα πρόγραμμα που έχει αγκαλιαστεί θερμά από τους πολίτες και πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Θερμαϊκού με το Κέντρο Υγείας.

Στόχος της, η ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τη σημασία των προληπτικών οδοντιατρικών εξετάσεων, δεδομένου ότι οι στοματικές παθήσεις, βάσει ερευνών, αποτελούν ένα μείζον θέμα δημόσιας υγείας που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, με τις συνέπειές του να ανάγονται τόσο σε ιατρικό όσο και σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο.

Μια ευαισθητοποίηση που διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχεδιασμό και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής από τη σημερινή Διοίκηση Θερμαϊκού και η οποία με επίκεντρό της την υγεία, σε όλο το φάσμα της, σκιαγραφείται από σειρά ενεργειών με πλέον χαρακτηριστικές:

  • Τη συμμετοχή στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).
  • Την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας, που στεγάζεται στην Περαία.
  • Τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.
  • Την έμπρακτη κινητοποίηση για ενημέρωση και προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, υπογράφοντας σύμφωνο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ».
  • Τη λειτουργία Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού Εφήβων, με υλοποίηση δράσεων για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.
  • Υλοποίηση σειράς δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων, εκδηλώσεων και ομιλιών σχετικά με θέματα υγείας, όπως ενδεικτικά αναφέρονται, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, κατάθλιψη, καρκίνος και ηπατίτιδα, σεξουαλικών μεταδιδόμενα νοσήματα, οστεοπόρωση κ.λπ.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο για στοματικά προβλήματα μπορούν να επισκέπτονται το Οδοντιατρικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας της Νέας Μηχανιώνας από τις 9.00 έως τις 17.00, δίχως να απαιτείται ραντεβού.

Επιπλέον πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23923 30425 & 23923 30400.