Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: «Έβαλα στο στόμα του βρέφους χαρτί και είπα στη μητέρα μου πέτα το»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έδωσε σήμερα κατάθεση η 19χρονη μητροκτόνος, που το 2018 είχε σκοτώσει το μόλις λίγων ωρών μωρό της και το πέταξε σε κάδο στην Πετρούπολη.

Κατά την απολογία της η 19χρονη φαίνεται να αναλαμβάνει μόνη της την ευθύνη της δολοφονίας, προσπαθώντας να απαλλάξει τη μητέρα της από τις κατηγορίες που την βαραίνουν.

Πιο αναλυτικά η κοπέλα ισχυρίστηκε πως όταν κατάλαβε ότι γεννούσε, κλείστηκε στο μπάνιο και γέννησε μόνη της με «οδηγίες» από το διαδίκτυο. «Έπεσα κάτω και έκανα ό,τι είχα δει στο διαδίκτυο… Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν… Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα… Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίσης υποστήριξε ότι αυτή έβαλε το χαρτί στο στόμα του βρέφους και ζήτησε από την μητέρα της μια σακούλα για να το βάλει μέσα. «Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την», ανέφερε η 19χρονη και σε άλλο σημείο της απολογίας της είπε: «Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω».

Επιπλέον, η 19χρονη υποστήριξε πως αντιλήφθηκε μόλις δυο μήνες πριν γεννήσει ότι ήταν έγκυος. «Κατάλαβα όταν ξάπλωσα μια ημέρα κάτι να κουνιέται… Δεν πήγα όμως στο γιατρό γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένεια μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για το μέλλον της είπε:  «Όλη η οικογένεια μου να ενωθεί και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο πια.. Προσπαθώ μόνη μου, με βιβλία, να ξεχάσω ότι έγινε… Ήμουν η κόρη της Αλβανίδας που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά… Με έχουν  πει και μπάσταρδο επειδή οι γονείς μου παντρεύτηκαν αργότερα… Βγαίνω έξω και φοβάμαι.. .Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια ήμουν η χοντρή του σχολείου… Θέλω να τελειώσω το σχολειό να βρω μια δουλειά έστω και καθαρίστρια και να κάνω μια καινούργια αρχή…».