Παλιό λαϊκό τραγούδι χθες, σήμερα, αύριο – Σοφία Εμφιετζή-Φώτης Θεοδωρίδης

Οι δυο τους, ξέρουν να μας ταξιδεύουν στο χρόνο. Η Σοφία Εμφιετζή και ο Φώτης Θεοδωρίδης σμίγουν ακόμη μία φορά στη μουσική σκηνή του ΞΕΦΩΤΟΥ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα) για να «λούσουν» με φως το Σαββατόβραδό μας. Μαζί τους, ο εξαιρετικός Σολίστ του Μπουζουκιού, εγγονός του μοναδικού Χρήστου Κολοκοτρώνη, Παναγιώτης Κολοκοτρώνης.

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, όλοι όσοι αγαπούμε το παλιό λαϊκό τραγούδι και μας λείπει από τα καθημερινά μας ακούσματα, έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε σε ένα αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει από Ρεπάνη, Ζαγοραίο, Παπαδάκη, Μαράντη, Τσετίνη, μέχρι φυσικά Τσιτσάνη, Καλδάρα, Πάνου, Ζαμπέτα κι όλους τους σπουδαίους συνθέτες που συνόδεψαν με τα τραγούδια  τους τις πιο έντονες στιγμές της ζωής μας.

Η μοναδική Σοφία Εμφιετζή συντροφιά με την «ψυχή» του ΞΕΦΩΤΟΥ Φώτη Θεοδωρίδη με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες τους μας καλούν σε μία νύχτα μαγική κι ονειρεμένη, γεμάτη αισθήματα, χαμόγελα, τραγούδι και πενιές. Τους συνοδεύει με το μπουζούκι του ο θαυμάσιος σολίστ κι εγγονός του κορυφαίου λαϊκού στιχουργού Χρήστου Κολοκοτρώνη, απόγονος  του Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ενώνοντας ταυτόχρονα τη φωνή του μαζί τους.

Γιατί για παρέα πρόκειται. Ή για μουσική συναγωγή. Ή ίσως για μουσικό στέκι. Ή για όλα αυτά και για πολλά άλλα ακόμη που αναγεννούν την έννοια της λαϊκής μπουάτ προσδίδοντάς της χαρακτηριστικά σύγχρονα, κρατώντας όμως κι εκείνα τα δικά της, ατόφια γνωρίσματα  της εγγύτητας, της λιτότητας, του απέριττου. Όπως κι αν το χαρακτηρίσεις πάντως, το χάραμα βρίσκει τους θαμώνες χαμογελαστούς, να μουρμουράνε αγαπημένους σκοπούς και να φεύγουν αγκαλιασμένοι στα σοκάκια των Λαδάδικων