ΠΑΟΚ: Χωρίς «ασπρόμαυρους» φιλάθλους στο Ρέθυμνο

Επιμέλεια Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Το Ρέθυμνο Cretan Kings, αντιμετωπίζει αύριο ο μπασκετικός ΠΑΟΚ (15:45) στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», κάνοντας «ποδαρικό» στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Όπως έκανε γνωστό η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings δεν θα υπάρξουν «ασπρόμαυροι» φίλαθλοι. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ενημερώνει πως η κερκίδα των φιλοξενούμενων (Θύρα 2) στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» δε θα λειτουργήσει στο αυριανό παιχνίδι (15.45) της ομάδας μας απέναντι στον ΠΑΟΚ, λόγω της μεγάλης προσέλευσης των φιλάθλων μας».

Ζιάγκος: «Να μεγιστοποιήσουμε τα καλά χρονικά διαστήματα»

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου, Βαγγέλης Ζιάγκος, σε δηλώσεις του τόνισε το τι πρέπει να αλλάξει για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα η ομάδα, σημειώνοντας: «Για να πάρουμε τη νίκη θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τα καλά χρονικά διαστήματα που υπάρχουν στο παιχνίδι της ομάδας και να ελαχιστοποιήσουμε τις κατοχές στην επίθεση που χαλάει το μυαλό μας. Εκεί είναι για μας το κλειδί. Να διατηρήσουμε την πνευματική μας διαύγεια και τη συνέπεια στις αρχές του παιχνιδιού μας και στην επίθεση και στην άμυνα. Όταν χαλάει το μυαλό μας οι συνέπειες είναι κατά κανόνα καταστροφικές.
Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος με στιβαρό ελληνικό κορμό, με παιδιά που ξέρουν να διαχειριστούν καταστάσεις και με παίκτες που δημιουργούν για τον εαυτό τους, αλλά και καταστάσεις για την υπόλοιπη ομάδα. Έχει έφεση στο σκοράρισμα και εκφράζεται με 3 τρόπους. Μέσα από καταστάσεις pick n roll, low post καταστάσεις και off ball επιλογές για τους καλούς παίκτες της ομάδας που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Ο κόσμος έχει δείξει μία σταθερότητα και συνέπεια στη δική του προσπάθεια και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς».

Ηλίας Παπαθεοδώρου: «Τα αντανακλαστικά μας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση»

O προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αναφερόμενος στον αγώνα με το Ρέθυμνο Cretan Kings τόνισε: «Ξεκινάμε το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας το Ρέθυμνο. Γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό και κρίσιμο είναι αυτό το παιχνίδι για το Ρέθυμνο στην προσπάθεια που κάνει για να μείνει στην κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι τα αντανακλαστικά μας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Θα βρούμε μία ομάδα που θα έχει πολύ  μεγάλη διάθεση για να κερδίσει το παιχνίδι. Πρέπει να ελέγξουμε το επιθετικό τους transition, καθώς παραδοσιακά στο γήπεδό τους είναι μία ομάδα που το επιδιώκει. Να κοντρολάρουμε τα ατομικά χαρακτηριστικά κάποιων ικανών σκόρερ που έχουν και ταυτόχρονα να τρέξουμε με καθαρό μυαλό και καλές επιλογές στις επιθέσεις μας για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».