Παρουσίαση του βιβλίου – Κώστα Γαβρά «Αυτοβιογραφία – Πήγαινε εκεί όπου είναι αδύνατο να πας»

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 18:30 ο Κώστας Γαβράς παρουσιάζει το βιβλίο του «Αυτοβιογραφία – Πήγαινε εκεί όπου είναι αδύνατο να πας», Εκδ. Gutenberg, στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7) ενώ την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 18:00 ο συγγραφέας υπογράφει το βιβλίο του αυτό στο Τμήμα Λογοτεχνίας του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας (Σταδίου 24).

Είσοδος ελεύθερη.

Στην παρουσίαση βιβλίου θα μιλήσουν οι: Γιάννης Ζουμπουλάκης δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου Εφημερίδα «Το Βήμα», Γιάννης Μαμάης Εκδόσεις Gutenberg και ο συγγραφέας του έργου Κώστας Γαβρά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οκτώβριος 1955, ο Κώστας Γαβράς φτάνει στο Παρίσι, μόνος και με ελάχιστα χρήματα αλλά γεμάτος ελπίδες και όνειρα, έστω και απροσδιόριστα. «Το να ανακαλύψεις, να μάθεις, ήταν το όνειρο μέσα στο όνειρο», γράφει. Στην Ελλάδα, λόγω των πολιτικών φρονημάτων του πατέρα του, ήταν απαγορευμένο να σπουδάσει. Στα 65 χρόνια που ακολούθησαν ο Γαβράς γύρισε περισσότερες από 20 ταινίες, συνεργάστηκε με σημαντικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, ηθοποιούς, μουσικούς, φωτογράφους και τεχνικούς του κινηματογράφου, γνώρισε και συνομίλησε με τους σπουδαιότερους πολιτικούς της εποχής του. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος, με τολμηρό πολιτικό λόγο και παγκόσμια αναγνώριση, τιμήθηκε με τα μεγαλύτερα βραβεία κινηματογράφου: Όσκαρ, Χρυσό Φοίνικα Φεστιβάλ Καννών, Χρυσή ʼρκτο Φεστιβάλ Βερολίνου, Μεγάλο Βραβείο Ακαδημίας Γαλλικού Κινηματογράφου, Βραβεία στα Φεστιβάλ Μόσχας και Τορόντο, Βραβεία Έντγκαρ ʼλλαν Πόε, Σεζάρ, Λυμιέρ κ.ά. Στην Αυτοβιογραφία του Γαβρά ο αναγνώστης δεν παρακολουθεί απλώς το άκρως ενδιαφέρον και συχνά περιπετειώδες παρασκήνιο των ταινιών του, αλλά και την οδυσσειακή πορεία ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από κάποια ελληνική φτωχογειτονιά για να διανύσει έναν ανηφορικό αλλά λαμπρό δημιουργικό δρόμο.

 

Link Βιβλίο:

https://www.ianos.gr/aitoviografia-0451122.html

 

Link Εκδήλωσης Θεσσαλονίκης:

https://www.ianos.gr/events/kostas-gavras-autoviografia.html

 

Link Εκδήλωσης Αθήνας :

https://www.ianos.gr/events/sungrafeis-apo-konta-kostas-gavras-ekd.html