ΠΑΣΟΚ: «Όλα στο φως με ανεπηρέαστη Δικαιοσύνη» για την υπόθεση Novartis

«Όλα στο φως με ανεπηρέαστη Δικαιοσύνη» ζήτησε αναφορικά με την υπόθεσηNovartis το ΠΑΣΟΚ, που σημείωσε: «Ψηφίζουμε ναι στη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, για να αποκαλύψουμε τη σκευωρία τύπου 1989».

Χαρακτήρισε, όμως, ως «ντροπή» το «να μην κάνει την αυτοκριτική του ο κ. Τσίπρας» αναφορικά με την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, στα μέτρα των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στο ύψος που παραμένει και μέχρι σήμερα με 3 χρόνια διακυβέρνησής του. «Όπως και είναι βαθιά υποκριτικό το να μη αποδέχεται στην προκαταρκτική την εξέταση των ευθυνών των Υπουργών του, οι οποίοι το 2015 ‘ξέχασαν’ να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα της «καθαρής εξόδου» από το πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας πως «ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αφηγείται πια το παραμύθι περί δήθεν ‘καθαρής εξόδου’. Σήμερα ομολόγησε ότι διαπραγματεύεται την ‘μορφή της επιτροπείας’, παρόλο που νομοθέτησε προκαταβολικά τις διατάξεις του 4ου Μνημονίου για μείωση συντάξεων, αφορολόγητου και εκχώρηση του εθνικού πλούτου».

Αναφορικά, δε, με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε πως «καμία σαλαμοποίηση της ‘λύσης’ – όπως αυτή που διαφάνηκε με τις προτάσεις Νίμιτς – δεν θα γίνει αποδεκτή. Μένουμε σταθερά στη θέση για λύση-πακέτο που διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα και αποτρέπει αλυτρωτισμούς».