Πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα με 9 κινήσεις

Η έλευση της άνοιξης θυμίζει στις περισσότερες γυναίκες ότι το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά. Τότε θυμούνται ότι πρέπει να ασχοληθούν με το σώμα τους, καθώς το καυτό ερώτημα “Πώς θα βγω στην παραλία;” επιστρέφει.

Υπάρχει χρόνος μέχρι την …έξοδο στις παραλίες για να βελτιωθεί η κατάσταση. Αρκεί να λάβετε άμεσα μέτρα:

1. Προσθέστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο σέλερι, πιπεριές, βατόμουρα, σπαράγγια, ανανά, blueberries, αμύγδαλα, κρεμμύδι, και πράσα. Οι τροφές αυτές θα γίνουν οι πιο δυνατοί σύμμαχοί σας!

2. Πίνετε πολύ νερό και πράσινο τσάι, το οποίο έχει διουρητικές ιδιότητες.

3. Γυμναστική τώρα: Σταματήστε να βρίσκετε δικαιολογίες. Χωρίς γυμναστική δεν πρόκειται να δείτε αποτέλεσμα. Πείτε «ναι» στην αερόβια άσκηση αλλά και στα βάρη, που σας βοηθούν να κάψετε λίπος. Επιπλέον, κάνετε ποδήλατο και step.

4. Περπατήστε: Βγείτε για περπάτημα ή αγοράστε ένα διάδρομο, ώστε να γυμνάζεστε σπίτι σας. Το γρήγορο περπάτημα θα βοηθήσει να σβήσετε την κυτταρίτιδα.

5. Αποφύγετε τα τηγανητά και τα γλυκά.

6. Μειώστε το αλάτι, που προκαλεί κατακράτηση υγρών.

7. Εφαρμόστε κρέμες που δρουν ενάντια στην όψη φλοιού πορτοκαλιού. Τα προϊόντα αυτά είναι ασφαλή και περιέχουν ενεργά συστατικά, με συνηθέστερο την καφεΐνη. Αποφύγετε τα ανώνυμα προϊόντα ή τα προϊόντα που υπόσχονται εξόφθαλμα ή υπερβολικά αποτελέσματα.

8. Μην ξεχνάτε να κάνετε μασάζ και να απολεπίζετε συχνά το σώμα σας. Το μασάζ βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και με τον τρόπο αυτό μειώνει το λεμφικό οίδημα.

9. Η λύση βρίσκεται… στη φύση! Η επιστήμη ανακάλυψε πως ορισμένα βότανα έχουν αποδεδειγμένη δράση στη θεραπεία της κυτταρίτιδας. To Gotu kola, έχει δώσει θεαματικά κλινικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, αλλά και των φλεβικών κιρσών, ενώ τα εκχυλίσματα του horse chestnut (αγριοκάστανο, επιστημονική ονομασία Aesculus hippocastanum) διαθέτουν αντιφλεγμονώδη και αντιοιδηματική δράση, η οποία είναι επιθυμητή στην κυτταρίτιδα.