Περί μίζας και λοιπά…

Άρθρο γνώμης του Ευριβιάδη Ελευθεριάδη

Η εικόνα που βλέπετε δείχνει τις φαρμακευτικές δαπάνες, που είχε η χώρα μας ανά έτος.

Την πενταετία 2004-2009, οι φαρμακευτικές δαπάνες έφτασαν σε δυσθεώρητα ύψη. Ήταν άλλωστε η περίοδος που μία χώρα δέκα εκατομμυρίων, παρήγγειλε πάνω από δεκαπέντε εκατομμύρια εμβόλια. Όλα αυτά όταν υπουργός Υγείας ήταν ο κύριος Αβραμόπουλος.

Σε αυτήν την περίοδο λοιπόν, η δικαιοσύνη δεν βρήκε κάτι μεμπτό να αναφέρει, και εντελώς τυχαία, για μία άλλη φορά η διακυβέρνηση Καραμανλή παραμένει στο απυρόβλητο.

Δεν θα σταθώ μόνο στο ζήτημα των δαπανών. Οι πολιτικές του 2010 με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση έφεραν αισθητή μείωση στις δαπάνες αυτές. Θυμόμαστε τότε τους σημερινούς κυβερνώντες να αντιδρούν και να ζητάνε αύξηση των δαπανών.

Στέκομαι όμως στο θέμα της ιδιαίτερης στοχοποίησης που έχει μία μερίδα πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, πλην του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των οικείων του.

Αλήθεια τη θυμούνται αυτήν την πενταετία οι σημερινοί κυβερνώντες; Θυμούνται ότι είναι υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της χώρας σήμερα; Ή δεν τους βγαίνει το αφήγημα αν πούνε την αλήθεια και επιμένουν να θεωρούν ότι χρεοκοπήσαμε ξαφνικά το 2010 από το ΠΑΣΟΚ;