Περιοδικό “Σχεδία”: «Πωλητές για μια ώρα» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Αν βγείτε σήμερα μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα δείτε γνώριμα πρόσωπα από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, φίλους και υποστηρικτές του περιοδικού “Σχεδία”, οι οποίοι θα γίνουν «πωλητές για μια ώρα».

Οι συμμετέχοντες φορούν το κόκκινο γιλέκο στις 12 το μεσημέρι και θα δοκιμάσουν την τύχη τους στις πωλήσεις, αλλά θα έχουν και την ευκαιρία να γνωριστούν με τον τακτικό πωλητή του περιοδικού.

Στη Θεσσαλονίκη, στα πόστα τους θα είναι στην ώρα τους ο πρεσβευτής Βέλτιστων Πρακτικών του ΟΗΕ και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τανασκίδης (Τσιμισκή και Ι. Δραγούμη) ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης (Τσιμισκή και Κομνηνών), ο καλλιτέχνης Γιώργος Μαυρίδης μαζί με τη σκυλίτσα του τη Μόλυ (Τσιμισκή και Αριστοτέλους), ο παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς (Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας), ο συγγραφέας Χρήστος Τούβε (Τσιμισκή και Δ. Γούναρη) η σκηνοθέτρια και ηθοποιός Βαρβάρα Δουμανίδου (Τσιμισκή και Βενιζέλου), οι ηθοποιοί Γιολάντα Μπαλαούρα (Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας) και Ιωσήφ Πολυζωίδης (Τσιμισκή και Παύλου Μελά), οι δημοσιογράφοι Κωστής Ζαφειράκης (Τσιμισκή και Παλαιών Πατρών Γερμανού) και Νικόλ Καζαντζίδου (Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ), αλλά και οι άνθρωποι της AllinBlusive Privet Cruises (Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας).

«114 εφημερίδες δρόμου, 41 χώρες, πέντε ήπειροι, 14.000 άστεγοι πωλητές, 6.000.000 αναγνώστες, μία φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.insp.ngo). Είναι το σύνθημα και της «Σχεδίας».