Πληροφορίες για film office του δήμου Θεσσαλονίκης μετά από αυτό της ΠΚΜ

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) με πολλούς φορείς και τη συμμετοχή του υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη, όπου τονίστηκε η τεράστια ευκαιρία της Ελλάδας στον τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας η οποία παγκοσμίως πραγματοποιεί για το 2019 κύκλο εργασιών πάνω από 2,1 τρις ευρώ, ενώ μέχρι το 2023 το ποσό αναμένεται να αγγίξει τα 2,6 τρις ευρώ.

«Το μοναδικό ελληνικό φως, οι ευνοϊκές σταθερές καιρικές συνθήκες και η πολυποίκιλη γεωμορφολογία καθιστούν την Ελλάδα μοναδικό προορισμό για διεθνείς παραγωγές», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ κ. Κουάνης, αναφορικά με το ενδιαφέρον ξένων εταιριών παραγωγής για την χώρα μας.

Τον Δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας  ο οποίος υπογράμμισε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να μείνει θεατής σε αυτήν τη χρυσή ευκαιρία που έρχεται τα επόμενα χρόνια. «Υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα ελληνικών περιοχών όπως η Κεφαλλονιά με το ” Μαντολίνο του Λοχαγού Κορελλι” και το Καστελόριζο με το ”Mediterraneo” που ενίσχυσαν κατά 50% το τουριστικό τους προϊόν από μία ταινία και μόνο. Ανοίγεται λοιπόν μια προοπτική που θα ενισχύσει ένα σύνολο επαγγελμάτων, θα προσφέρει θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει πόλο κινηματογραφικού τουρισμού» ανέφερε πιο συγκεκριμένα.

Μάλιστα, στις αρχές του επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης συνάντηση του προέδρου του ΕΚΟΜΕ και του Δημάρχου κ. Ζέρβα γα να καθοριστεί  ο ρόλος του νέου film office. Στην συνάντηση θα παραστεί  και η εταιρία επενδυτής στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με την κατασκευή των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο πανελλαδικά, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα ήχου, εικόνας και τεχνολογίας τελευταίας γενιάς.