Πλούσιο το «βιογραφικό» των συλληφθέντων για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Παλιοί γνώριμοι της ΕΛΑΣ είναι οι 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, αφού η σύλληψη τους το βράδυ του Σαββάτου-για τους περισσότερους- δεν υπήρξε η πρώτη. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, έχουν συλληφθεί συνολικά 15 Έλληνες, εκ των οποιων 14 άνδρες και μια 25 χρονη γυναίκα, και τέσσερις αλλοδαποί.

Οι αλλοδαποί συλληφθέντες περιλαμβάνουν έναν 30χρονο Αλβανό, έναν 20χρονο Αφγανό, έναν 17χρονο Ρουμάνο και έναν 13χρονο Παλαιστίνιο. Στη λίστα των συλληφθέντων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, περιλαμβάνονται δυο «γνώριμα πρόσωπα» από τους κόλπους του «Ρουβίκωνα»: ένας 28χρονος, ο οποίος έχει προσαχθεί τέσσερις φορές μετά από δράσεις της οργάνωσης, αλλά και ένας 34χρονος ο οποίος πρόσφατα είχε προσαχθεί μετά την «παρέμβαση» στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια. ΣΧΕΤΙΚΑ Ο Ρουβίκωνας απαντά για τη σύλληψη μέλους του στα επεισόδια του Πολυτεχνείου: «Δεν είμαστε ανέτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε»

Το ίδιο άτομο είχε προσαχθεί μάλιστα ξανά το 2005 για συμμετοχή σε επεισόδια. Οι συλληφθέντες περιλαμβάνουν έναν 17χρονο Έλληνα, ο οποίος είχε συλληφθεί ξανά πέρσι τον Δεκέμβρη στα Εξάρχεια, κατά τα επεισόδια με αφορμή την επέτειο θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως επίσης και έναν ακόμη ανήλικο, που είχε συλληφθεί κατά το μαθητικό συλλαλητήριο τον περασμένο Οκτώβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ακόμη συλληφθέντες έχουν ανάλογο «παρελθόν»: Ένα άτομο είχε συλληφθεί το 2015 μετά από επίθεση σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Παγκράτι, άλλο ένα είχε συλληφθεί μετά από επεισόδια στα Εξάρχεια και ένα τρίτο είχε συλληφθεί μετά από δράση στον Άρειο Πάγο το 2005.

Στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων για τα χθεσινά επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν εχθές το μεσημέρι οι συλληφθέντες. Συνολικά, στις εισαγγελικές αρχές οδηγήθηκαν κατά πληροφορίες 14 από τους 19 συλληφθέντες, καθώς κάποιοι εξ αυτών φέρονται να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία λόγω τραυματισμού τους. Ειδικότερα, από την εισαγγελία σχηματίσθηκαν για την υπόθεση δυο δικογραφίες, η μια για κακουργήματα και η άλλη σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της έκρηξης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι έξι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια σε ανακριτή. Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος αντιμετωπίζουν επτά εκ των συλληφθέντων, καθώς τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής Τέλος, μεταξύ των συλληφθέντων της δεύτερης δικογραφίας, υπήρχαν και ανήλικοι οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi