ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά στα νοσοκομεία

Έκκληση, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας για μεταφορά σε ειδική μονάδα ενός 11χρονου που πάσχει από βαρύ αυτισμό και  φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή από τις 9 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» .

Η Ομοσπονδία αναφέρει με δήλωση της ότι ο 11χρονος «είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση, κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό και αναστατώνονται νοσηλευόμενα παιδιά στη Β’ Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική όπου φιλοξενούνται».

«Το Νοσοκομείο του διέθεσε αποκλειστικές αλλά όμως η μία μετά την άλλη παραιτούνται, επειδή τραυματίζονταν από την επιθετικότητα του παιδιού. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ τονίζει «έχουμε επανειλημμένως αναδείξει το μείζον κοινωνικό ζήτημα της φιλοξενίας των εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική εντολή στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Παίδων. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περί των 50 παιδιών».

Η Ομοσπονδία καλεί »την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Υφυπουργό Εργασίας να δώσουν λύση σε αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα. Όπως λύση πρέπει να βρεθεί και για τα άλλα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά».