ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνει η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου στη Ζάκυνθο

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων καταγγέλλει ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, κονδύλια στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου στη Ζάκυνθο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Κλείνει η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου εξαιτίας των τεσσάρων συνεχόμενων παραιτήσεων ιατρών της κλινικής με τελευταία τον Διευθυντή της κλινικής. Γιατί άραγε;

Επειδή κλείνει η Παιδιατρική στο Νοσοκομείο δεν θα γίνονται πια ούτε φυσιολογικοί τοκετοί. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλύπτεται μόνο με δύο νεφρολόγους. Ο αριθμός των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών συνεχώς αυξάνεται. Οι δύο νεφρολόγοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλους νεφροπαθείς. Ως εκ τούτω οι νέοι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να ξενιτεύονται για να κάνουν αιμοκάθαρση με πολλά έξοδα και μεγάλη ταλαιπωρία.

Υποστελεχωμένο είναι το αναισθησιολογικό τμήμα και δεν καλύπτεται με εφημερίες όλο το μήνα ο χειρουργικός τομέας. Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε Νοσηλευτικό προσωπικό.  62% είναι ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Υπάρχει ένας νοσηλευτής σε κάθε κλινική στη βάρδια. Παρουσιάζεται το φαινόμενο να λειτουργούν τμήματα (χειρουργείο, αναισθησιολογικό, τεχνητός νεφρός, αιμοδοσία) χωρίς την παρουσία νοσηλευτή, αλλά βρίσκεται σε ετοιμότητα εκτός Νοσοκομείου. Όποτε δηλαδή παραστεί ανάγκη θα κληθεί να εμφανισθεί!!!

Στέγνωσε οικονομικά το Νοσοκομείο. Δεν διαθέτει χρήματα για προμήθεια πετρελαίου, οξυγόνου και αντιδραστηρίων.

Σας κοινοποιούμε σχετική καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Ζακύνθου που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr