‘Ποια είναι η άποψή σας για τον κο Παπαγγελόπουλο;”

Παρέμβαση του Στέφανου Παραστατίδη στο τηλεοπτικό κανάλι ΚΟΝΤΡΑ

 

Αν πρέπει μία πολιτική περίοδος να ελεγχθεί για τη φαρμακευτική δαπάνη, αυτή είναι της κυβέρνησης ΝΔ 2004-2009, όταν η δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε από 2,4 σε 5,2δις!

Αν πρέπει μία κυβέρνηση να επιβραβευθεί για την πολιτική διαχείριση στο φάρμακο, αυτή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ 2009-2011 για τη δημιουργία του θεσμικού εργαλείου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς δεν αντιμετωπίζει μόνο τη σπατάλη αλλά κατοχυρώνει τη διαφάνεια κ βελτιώνει την φαρμακευτική αντιμετώπιση του ασθενή.

– Αν πρέπει ένα κόμμα να θυμόμαστε ως παράδειγμα αντικοινοβουλευτισμού από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο όποιος συμμετείχε σε όλη τη συζήτηση κ έφυγε στην ψηφοφορία, βουλευτής του έβρισε χυδαία συναδέλφους του, έθεσε όρους κ προϋποθέσεις εν ειδει παζαριού για την εθνική ενότητα απέναντι στην Τουρκία και υπερασπίστηκε με πάθος τον κο Παπαγγελόπουλο, ο όποιος, πέρα από επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών επι Καραμανλή, φαίνεται ως συντονιστής συστήματος παραεξουσίας στους εισαγγελικούς κύκλους.

– Η επιλογή του κου Παπαγγελόπουλου αρχικώς από τη ΝΔ και κατόπιν από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον όρισε ως υφυπουργό για θέματα διαφθοράς, είναι το πλέον χειροπιαστό αποδεικτικό στοιχείο τού πώς αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η διάκριση των εξουσιών δεν είναι προς διαπραγμάτευση στις δημοκρατίες.