Ποιοι είναι οι «έξι» που θέλουν να «ταρακουνήσουν» τα νερά στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Αβαρλής, Αβραμόπουλος, Αϊβάζογλου, Αρβανίτης, Ζέρβας και Κουράκης κάνουν λόγο για «τοίχο» που έχουν συναντήσει μπροστά τους σχετικά με τις προτάσεις που κάνουν, αλλά διευκρινίζουν ότι η συγκεκριμένη τους κίνηση δε σχετίζεται με τη δημιουργία παράταξης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα μία ομάδα 6 δημοτικών συμβούλων, με διαφορετική αφετηρία, αλλά σε συνέχεια ενός κοινού προβληματισμού για πράγματα που είτε δε γίνονται, είτε γίνονται με λάθος τρόπο από τη διοίκηση του Δήμου, έχει αποστείλει σειρά αιτημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για συζήτηση πάνω σε εξαιρετικά σημαντικά θέματα που αφορούν την καθαριότητα, την ελεγχόμενη στάθμευση και τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου. Δυστυχώς έχουμε συναντήσει ένα τοίχο μπροστά μας και μια συνεχή άρνηση για εξεύρεση λύσεων.

Σε συνέχεια αυτών των πρωτοβουλιών αποφασίσαμε να συζητήσουμε αυτόν τον προβληματισμό μας με τους ανθρώπους της ενημέρωσης της πόλης, σε μια ελεύθερη συζήτηση.

Σας προσκαλούμε λοιπόν την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι στο αίθριο του «Β» του Βυζαντινού Μουσείου, Λεωφ. Τρίτης Σεπτεμβρίου 2, Θεσσαλονίκη 546 39.

Με αφορμή πάντως πρόσφατα δημοσιεύματα και για αποφυγή πιθανών τίτλων που ίσως ακολουθήσουν, σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις επιδιώξεις της κίνησης μας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Η κίνηση μας αποσκοπεί κι έχει ήδη, σε ένα βαθμό, επιτύχει να ταρακουνήσει τα νερά στο τέλμα που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, να ενεργοποιήσει δυνάμεις και να αποτελέσει μια χρήσιμη και τεκμηριωμένη αντιπολιτευτική φωνή για την πόλη.

Η συζήτηση της ερχόμενης Πέμπτης δε σηματοδοτεί την ανακοίνωση μιας νέας δημοτικής παράταξης, αλλά την από κοινού κατάθεση των προβληματισμών μας και των κινήσεων που έχουμε παρουσιάσει ως τώρα.

Τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε θίξει κι οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει είναι μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και την ανάπτυξη της πόλης . Ευελπιστούμε ότι θα ακουστούν στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και δε θα σκεπαστούν από τον πρόωρο εκλογολογικό θόρυβο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης:

Αβαρλής Γεώργιος,
Αβραμόπουλος Παναγιώτης,
Αϊβάζογλου Μόνικα,
Αρβανίτης Γεώργιος,
Ζέρβας Κωνσταντίνος,
Κουράκης Ανδρέας.