Πολιτιστική συνδιάσκεψη για την επικείμενη 1η Ολυμπιάδα Μουσικής, Τεχνών και Χορού στα Βαλκάνια

Την πολιτιστική συνδιάσκεψη (First Arts & Dance Olympiad Culture Conference) για την επικείμενη 1ηΟλυμπιάδα Μουσικής, Τεχνών και Χορού στα Βαλκάνια, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από την Balkan Alliance, στηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198) στη Θεσσαλονίκη.

Στην πολιτιστική συνδιάσκεψη μπορούν να συμμετάσχουν χορογράφοι, καθηγητές μουσικής, φωνητικής και χορού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η Balkan Alliance του Βελιγραδίου και η World Arts & Dance Alliance (WADA) της Μόσχας, ενώ θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, το σύστημα βαθμολόγησης και τα σεμινάρια επιμόρφωσης στην επικείμενη 1η Ολυμπιάδα Μουσικής, Τεχνών και Χορού στα Βαλκάνια, που θα διεξαχθεί το διήμερο 11 και 12 Μαΐου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, η ατζέντα της πολιτιστικής συνδιάσκεψης περιλαμβάνει θέματα σχετικά με το χορό και τη μουσική στον πολιτισμό, τον τουρισμό και τις επιστήμες. Την πολιτιστική συνδιάσκεψη θα συντονίσει η Πρόεδρος της Balkan Alliance Evgenia Trofimchuk.