Που χρειάζεται η χρήση προστατευτικής μάσκας στη νέα καθημερινότητα

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όποιον δε φορά
Η προστατευτική μάσκα μπαίνει και επίσημα στη ζωή μας από τις 4 Μάϊου. Από την Δευτέρα λοιπόν εργαζόμενοι και πελάτες των καταστημάτων που ανοίγουν ξανά θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ανάμεσα στα οποία είναι και η χρήση μάσκας.

Πού θα πρέπει να φοράμε μάσκα από τη Δευτέρα 4 Μαΐου

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων, από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζόμενους (και χρήση γαντιών) και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή.
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων «για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκες

Την ίδια ώρα αυστηρή αναμένεται να είναι η τήρηση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό. Γι’ αυτό το λόγο ορίστηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν προστατευτική μάσκα, όπου αυτό επιβάλλεται από τους κανόνες που τέθηκαν για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί.