Προβάδισμα 19,4 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis

Η ΝΔ συγκεντρώνει 40,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,9%, το ΚΙΝΑΛ 5,1%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελληνική Λύση 2,6% και το ΜέΡΑ25 2,5%.

Στις 19,4 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 40,3%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 20,9%. Τρίτη πολιτική δύναμη, με οριακή άνοδο, παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, με 5,1%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ, με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 2,6% και το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη με 2,5%.

Το 84% των πολιτών τάσσεται κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, έναντι 13%, το οποίο τάσσεται υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες. Οι θετικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση φθάνουν το 63%, έναντι αρνητικών 30%.

Θετική αξιολόγηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο Πρωθυπουργός δίνει το 68% των ερωτηθέντων, έναντι 74% τον Απρίλιο, ενώ οι αρνητικές γνώμες για τον Κυρ. Μητσοτάκη αγγίζουν το 26%. Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το 65% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική γνώση, έναντι 25% που τον αξιολογεί θετικά. Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται με 67%, ενώ ακολουθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά, με 40%.

To 41% λέει ότι η οικονομία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, ποσοστό κατά δέκα μονάδες υψηλότερο από τον Απρίλιο που ήταν στο 31%. Η ανησυχία για ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορωνοϊού, υποχωρεί σημαντικά, απασχολώντας το 20% των ερωτηθέντων από 40% πριν από ένα μήνα.

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης, δηλαδή ο μέσος όρος του ισοζυγίου της αξιολόγησης της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας (θετικά-αρνητικά) και του ισοζυγίου της πρόβλεψης για την οικονομία (θα καλυτερέψει-θα χειροτερέψει) είναι στο -38. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε φτάσει στο 14 ενώ χειρότερα ήταν τον Φεβρουάριο του 2016, στο -81.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr