Προϋπολογισμός 2019: Οικονομία και σκάνδαλα στο «μενού» της πολιτικής αντιπαράθεσης

Η πόλωσης της άτυπης προεκλογικής περιόδου που διανύουμε αναμένεται να αποτυπωθεί στην σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την κύρωση του νέου κρατικού προϋπολογισμου.

Η οικονομία και τα σκάνδαλα αναμένεται να κυριαρχήσουν στην πολιτική αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών που αναμένεται σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία ότι κινείται με βάση τις πολιτικές του Δ.Ν.Τ καταλογίζοντας της Ακροδεξιά ρητορια.

Επιπλέον στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι κατά την σημερινή ψηφοφορία μπορούν να υπολογίζουν στην θετική ψήφο του βουλευτή της ένωσης κεντρώων Γιάννη Σαρίδη εκτιμώντας ότι τελικά ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί από 154 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Σαρίδης κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού είχε δηλώσει πως δεν μπορεί να καταψηφίσει έναν προϋπολογισμό που συντάσσεται από έλληνες και που δίνει έστω λίγα στους πολίτες. Έτσι θεωρείται πιθανόν η ανεξαρτητοποίηση του από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη και στη συνέχεια η προσχώρηση του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ με την σειρά την μπορεί να υπολογίζει στην καταψήφιση του προϋπολογισμού από τον βουλευτή Χάρη Θεοχώρη, ο οποίος προσχώρησε πριν από λίγο στην Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi