Προ των πυλών τα πρόστιμα για 385 χιλ.ανασφάλιστα-Τελευταίο “παράθυρο”

Έρχονται ραβασάκια με πρόστιμα για 385 χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων (Ι.Χ. και δικύκλων), που βρέθηκαν ανασφάλιστα στην τελευταία διασταύρωση που διενεργήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις 30 Απριλίου 2018.
Μιλώντας τη Δευτέρα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότατα παράθυρο ευκαιρίας για τους παραβάτες να γλιτώσουν το πρόστιμο αν σπεύσουν να ασφαλίσουν σήμερα τα οχήματά τους, καθώς Δευτέρα και Τρίτη τα στοιχεία της ΑΑΔΕ θα διασταυρωθούν με αυτά των ασφαλιστικών εταιριών.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε πέρυσι τον Ιούνιο τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονταν σε 1 εκατ. και τα ανασφάλιστα σε 5 εκατ. 400 χιλ.. Σήμερα, με βάση τα πρόσφατα στοιχεία, τα ασφαλισμένα οχήματα είναι 6 εκατ. 100 χιλ. και τα ανασφάλιστα 385 χιλ. Επιπλέον, εκτίμησε ότι τα λαθεμένα ειδοποιητήρια δεν θα ξεπερνούν τις 3-4 χιλιάδες, εξηγώντας τη διαδικασία για τη διόρθωση των λαθών.
Τόνισε ακόμη ότι η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνεται πάντα χωρίς προειδοποίηση και ότι πρέπει να γίνεται αρκετές φορές το χρόνο, υπενθυμίζοντας, μεταξύ άλλων ότι δεν αρκεί ένα όχημα να είναι ακινητοποιημένο αλλά θα πρέπει να έχουν παραδοθεί και οι πινακίδες προκειμένου να μην υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης.
Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα διαμορφώνονται ως εξής:
  • 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά
  • 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 250 κυβικών
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά
  • 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα